Kübalı Ana de Armas: "Marilyn Monroe'yu canlandıramazsam inek ve tavuk yetiştirmek zorunda kalırım" dedim

Kendi kendime 'Bir daha asla iş bulamam' diye düşündüm"

Ana de Armas, Kübalı bir oyuncu olarak Marilyn Monroe'yu canlandırmakla kariyeri açısından büyük bir risk aldığını söyledi.

34 yaşındaki oyuncu, Variety dergisinin düzenlediği Actors on Actors programında Britanyalı aktör Eddie Redmayne'le konuştu.

Armas, projeyi ilk duyduğunda Monroe'yu canlandırma şansını hiç yakalayamayacağını düşündüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu, "İlk önce kendi kendime 'Bu Avustralyalı yönetmen, Kübalı bir kadının Marilyn Monroe'yu oynayabileceğini nasıl düşünür? Delirmiş olmalı' dedim" ifadelerini kullandı.

Hollywood ikonunu canlandırmanın kariyeri için büyük bir adım olduğunu söyleyen Armas, bunu kişisel bir meydan okuma olarak gördüğünü de belirtti.

Armas, rolün kendisinde yarattığı endişe ve baskıyıysa şöyle anlattı:

Bu büyük bir riskti çünkü 'Aman Tanrım, bunu başaramazsan kesin bittim. Kırsala çekilip inek ve tavuk yetiştirmek durumunda kalırım. Başka bir şey yaparım. Bir daha asla iş bulamam' diye düşündüm.

Küba asıllı oyuncunun İspanyol aksanı da tartışma yaratmıştı. Altın Küre adaylığı bulunan Armas, İngilizceyi 2015'te öğrendiğini ama Monroe'yu oynayabilmek için bütün senesini diyalekt eğitmeni Jessica Drake'le çalışarak geçirdiğini söylemişti.

Avustralyalı yönetmen Andrew Dominik'in çektiği Blonde (Sarışın), Venedik Film Festivali'ndeki prömiyerinin ardından 28 Eylül'de Netflix'te yayımlanmıştı.

ABD'li yazar Joyce Carol Oates'un Monroe'nun hayat hikayesini kurgusal ögelerle birleştirdiği aynı isimli romanından uyarlanan film, cinsel istismar sahneleri nedeniyle sert tepkiler de almıştı.



Independent Türkçe, Variety, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU