İYİ Parti: AK Parti, şiddetle arasına mesafe koyamayan bir siyasi parti haline gelmiştir

"Meclis Başkanı'nın tarafsızlığını yitirdiğini net şekilde görmek mümkün"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, partisinin Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün TBMM'deki bütçe görüşmelerinde çıkan kavgada AK Parti Trabzon Milletvekili Zafer Işık'ın saldırısıyla yaralanmasına ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un bir kelime konuşmadığını, tarafsızlığını yitirdiğini belirtti. Usta, AK Parti'nin şiddet ile arasına mesafe koyamadığının da altını çizdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Usta, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6 Aralık'ta, partisinin Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e karşı bir saldırıda bulunulduğunu ve İYİ Parti Grubu olarak o günden beri AK Parti Grubu'nun bütçe konuşmaları sırasında Genel Kurul Salonu'nu terk ettiklerini anlattı.

AK Parti Grubu'ndan bir özür beklediklerini söyleyen Usta, "Bir milletvekili ölümden dönüyor, hayati tehlike atlatıyor, bu bilerek, isteyerek yapılıyor. Her konuda çıkıp beyanat veren Meclis Başkanı böyle bir olaydan sonra çıkıp bir kelime konuşmuyor. Meclis Başkanı'nın tarafsızlığını yitirdiğini net şekilde görmek mümkün" diye konuştu.

"AK Parti, şiddetle arasına mesafe koyamayan bir siyasi parti haline gelmiştir" ifadesini kullanan Usta, "AK Parti'nin kavgadan, gerginlikten beslendiğini; bunun başarısızlığın getirdiği hırçınlık ve gerginlik olduğunu" vurguladı. 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU