Selena Gomez: Kullandığım ilaçlar yüzünden çocuk sahibi olamayabilirim

Bipolar bozukluk teşhisi konan ünlü yıldız "ölmek istediği karanlık günleri" anlattı

Ünlü şarkıcı ve oyuncu Selena Gomez, bipolar bozukluk tanısı konmadan önce yaşadıkları ve rahatsızlığını nasıl kabullendiği hakkında açıklamalarda bulundu.

Otobiyografik belgeseli My Mind & Me bugün (4 Kasım) Apple TV+'ta yayımlanan ünlü yıldız, gösterimden önce Rolling Stone'la söyleşi yaptı.

Gomez rahatsızlığının ortaya çıkışını şöyle anlattı:

20'li yaşlarıma geldiğimde her şey karanlık bir hal aldı. Nasıl hissettiğim, benim kontrolümde değilmiş gibi gelmeye başladı.

Ünlü yıldız, "Bu konuda herkese açık olacağım. 4 farklı tedavi merkezine gittim" diye devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gomez bu süreçte intihar girişiminde bulunmasa da bunu pek çok kez planladığını, "Ölmem herkes için daha iyi olurdu" diye düşündüğünü söyledi.

Belgeselinde de bu konuya değinen ünlü yıldız, 2016'daki dünya turnesinde yaşadığı psikolojik çöküşü ekranlara taşıdı.

Gomez turne kapsamında 55 defa sahne aldıktan sonra "akıl sağlığına odaklanmak istediğini" söyleyerek kalan konserleri iptal etmişti.

"Gözlerinde ifade yoktu"

Ünlü yıldızın eski asistanı Theresa belgeselde o günleri şöyle anlattı:

Bir noktada 'Şu an hayatta olmak istemiyorum. Yaşamak istemiyorum' dedi. 'Bir dakika, ne oluyoruz?' falan diye düşündüm. Gözlerine baktım ve hiçbir ifade yoktu, bomboştu. Çok korkunçtu.

Theresa, Gomez'in turneyi o an bitirip eve dönmesi gerektiğini fark ettiğini söyledi.

Belgeselde turneden döndükten hemen sonra Gomez'e bipolar bozukluk teşhisi konduğu ve yıldızın bir tedavi merkezine yerleştirildiği görüldü.

Gomez o günlerden şöyle bahsetti:

Akıl hastanesine gitmek istememiştim. Bunu istemiyordum ama zihnimde kapana kısılmak da istemiyordum. 'Hayatım bitti' diye düşünmüştüm.

"Çocuk sahibi olamayabilirim"

Rolling Stone'la röportajında bipolar bozukluğunu kabullendiğini ve bununla yaşamayı öğrendiğini belirten Gomez, yine de gerçekliğin yüzüne bazen çok sert çarptığını dile getirdi.

Daha önceki söyleşilerinde de anne olma arzusundan bahseden Gomez, düzenli kullanması gereken iki ilaç yüzünden hamile kalmasının kolay olmadığını anlattı.

Gomez, hamile kalmak için ilaçlarını bırakmayı düşünmediğini ama bir gün anne olmayı çok istediğini söyledi:

Çocuk sahibi olmam gerekiyor ve olacağım.

Öte yandan bipolar bozukluk semptomlarını azaltmak için kullanılan ilaçlar riskli hamilelikle ilişkilendirilse de Insider'a konuşan Psikiyatrist Fabiano Gomes, bu kişilerin tedavilerine devam edip aynı zamanda bebek sahibi olabileceklerini belirtti.

Dr. Gomes, bipolar bozukluk tanısı olan bazı hastalarının hamileliklerini öğrendikten sonra ilaçlarını bıraktıklarını ama bunun "yapılacak en son şey" olduğunu vurguladı.

Psikiyatrist, hamilelik sırasında bipolar bozukluk ilaçlarının doktor gözetiminde kullanımına devam edilebileceğini söyledi.

 

Independent Türkçe, Insider, Rolling Stone

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU