Tom Cruise, Paul Newman'la tanıştığında yaşadığı gerginliği anlattı

Top Gun: Maverick yıldızı, Newman'ın Harry ve Oğlu filminin seçmelerine katılmış ama rolü alamamış

(Reuters)

Tom Cruise, Paul Newman'la ilk tanıştığında genç bir aktör olarak "gergin" hissettiğini itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) ve Top Gun: Maverick yıldızı, Newman'ın Harry ve Oğlu (Harry & Son, 1984) filminin seçmelerine katılmış. Söz konusu rol Harry'nin (Newman) oğlu Howard Keach'miş ama Cruise nihayetinde bu rolü kaçırmış.

Newman, Cruise'un "bakış açısıyla" "ilgilenmesine" rağmen en sonunda rolü alan Robby Benson olmuş.

Cruise şunları söyledi:

Harry ve Oğlu için seçmelere katılmamın başlıca sebebi Paul'la tanışmak istememdi. Gergindim. Yeni başlayan genç bir oyuncuyken insanların sizi sevmesini istiyorsunuz, işinizi sevmelerini istiyorsunuz, kabul görmek istiyorsunuz.

Cruise şöyle devam etti: 

O zamanlar Taps ve galiba Riskli İş (Risky Business) çıkmıştı. Ofise girdim. Joanne [Woodward] örgü örüyordu ve Newman'ın boynunda bir bira açacağının takılı olduğu bir zincir vardı. Kirli beyaz bir kazak ve kot pantolon giyiyordu.

"Hey, delikanlı. Nasıl gidiyor?" dedi. Bir oyuncunun geldiğini görmekten dolayı çok heyecanlıydı, çok rahattı.

Hollywood oyuncusunun Newman hakkındaki düşünceleri, Newman'ın ölümünün ardından 27 Ekim'de yayımlanacak The Extraordinary Life of an Ordinary Man (Sıradan Bir Adamın Sıradışı Hayatı) adlı anı kitabında bulunuyor.

Newman'ın çalışma şeklinden "gerçekten etkilenen" Cruise şunları söyledi:

Birini belli bir şekilde hayal edersiniz, sonra ansızın onunla tanışırsınız ve hâlâ sadece iki oyuncunun bir sahneyi canlandırmasıyla heyecanlanabildiğini görürsünüz.

Newman'ın anıları ailesi tarafından bir bodrumda keşfedildi ve şimdi 2008'deki ölümünden 14 yıl sonra yayımlanacak.

Aktör, birlikte çalıştığı kişiler, arkadaşları, çocukları, ilk karısı, psikiyatristi ve Woodward'la röportaj yapması ve birlikte hayatının sözlü tarihini oluşturmaları için en iyi arkadaşını görevlendirmişti.

Anı kitabında Newman, travmatik çocukluğundan, kadınlarla ilgili başarısızlığından, filmlerinden ve Joanne Woodward'la ilişkisinden samimiyetle bahsediyor. Kitapta ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra Elia Kazan da dahil, diğer yıldızlar ve yönetmenlerin düşünceleri de yer alıyor.

Cruise, Martin Scorsese'nin Paranın Rengi (The Color of Money, 1986) filminde, Eddie "Fast Eddie" Felson'ın (Newman) kanatlarının altına aldığı bilardo sahtekarı Vincent Lauria rolüyle Newman'la birlikte rol aldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainmen

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU