Harry Potter'ın Hagrid'i öldü: Rol arkadaşları Robbie Coltrane'i andı

"Yeteneği o kadar devasaydı ki dev rolünde oynaması akla yatkın geliyor"

Harry Potter'da yarı dev Hagrid'i canlandıran Robbie Coltrane'in boyu aslında 1,85 metreydi (Warner Bros. Pictures)

Dünyaca ünlü fantastik film serisi Harry Potter'daki Hagrid rolüyle tanınan Robbie Coltrane dün (14 Ekim) 72 yaşında İskoçya'da evine yakın bir hastanede hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü oyuncunun ölüm nedeni tam olarak açıklanmasa da Deadline'ın haberine göre Coltrane son iki senedir hastaydı.

Harry Potter oyuncuları, J.K. Rowling'in kitaplarından uyarlanan serinin 8 filminde Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu'nun yarı dev yarı insan bekçisini oynayan Coltrane için taziye mesajları paylaştı.

Serinin ana karakteri Harry Potter'ı oynayan Daniel Radcliffe, Coltrane'i setteki eğlenceli kişiliğiyle andı:

Robbie tanıdığım en komik kişilerdendi ve çocukken sette bizi durmadan güldürürdü. Azkaban Tutsağı'nda sağanak yağmurdan kaçıp saatlerce Hagrid'in kulübesinde saklandığımızda bizim modumuzu yüksek tutmak için bize anlattığı hikayeler ve yaptığı şakalarla ilgili çok güzel anılarım var. 

Coltrane'i tanımanın ve onunla çalışmanın büyük bir şans olduğunu belirten Radcliffe, "Vefat ettiği için çok üzgünüm. İnanılmaz bir oyuncu ve güzel bir insandı" dedi.

Seride Hermione Granger'ı canlandıran Emma Watson, Instagram hikayesinde Coltrane'le bir fotoğrafını paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

Robbie Coltrane, huzur içinde uyu. Robbie sahip olduğum en eğlenceli amcaydı ama hepsinden öte çocukken ve yetişkinken bana karşı hep çok şefkatli ve sevecendi. Yeteneği o kadar devasaydı ki dev rolünde oynaması akla yatkın geliyor. Olağanüstü yeteneğiyle her boşluğu doldurabilirdi.

Watson, Instagram paylaşımını "Hermione olmayı bir keyif haline getirdin" diyerek bitirdi (Instagram / Emma Watson)
Watson, Instagram paylaşımını "Hermione olmayı bir keyif haline getirdin" diyerek bitirdi (Instagram / Emma Watson)


Draco Malfoy rolüyle tanınan Tom Felton, Harry Potter çekimlerinden hiç unutamadığı bir anısında Coltrane'in olduğunu belirtti ve Instagram'dan paylaştığı fotoğrafın açıklamasına şunları yazdı:

Harry Potter setindeki en güzel anılarımdan biri ilk filmin yasak ormandaki gece çekimiydi. 12 yaşındaydım. Robbie herkese göz kulak oldu ve onlarla ilgilendi. Rahatlıkla. Ve herkesi güldürdü. Rahatlıkla. Ekranda arkadaş canlısı koca bir devdi ama gerçek hayatta daha da böyleydi. Seni seviyorum dostum, her şey için teşekkürler.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Felton (@t22felton)


Ginny Weasley'yi oynayan Bonnie Wright da Coltrane'i sette çocuk oyunculara karşı sıcakkanlılığı ve oyunculuk yeteneğiyle andı.

Wright, Instagram'dan bir fotoğraf paylaşarak şunları söyledi:

Robbie Coltrane'in vefatından dolayı çok üzgünüm. Hagrid en sevdiğim karakterdi! Robbie, Hagrid'in içtenliğini, öğrencilerine ve büyülü yaratıklara duyduğu karşılıksız sevgiyi yansıttı. Robbie sette bana ve rol arkadaşlarıma çocukken bile sanki onun dengi profesyonellermişiz gibi davrandı. Özgüven ve beraberlik duygusu aşılayan bir tavırdı. Tüm kahkahalar için teşekkürler. Seni özledim Robbie. Ailene sevgilerimi gönderiyorum. Huzur içinde uyu.


Filmlerin uyarlandığı kitapların yazarı J.K. Rowling de Twitter'da Coltrane'le bir fotoğrafını paylaşarak ünlü oyuncuyu andı:

Bir daha Robbie gibi birini uzaktan yakından tanımayacağım. İnanılmaz bir yetenekti, tam anlamıyla. Onu tanıdığım, onunla çalıştığım ve onunla katılarak güldüğüm için çok şanslıydım. Başta çocukları olmak üzere ailesine sevgilerimi ve en derin taziyelerimi gönderiyorum.

 

Coltrane en son, Harry Potter'ın 20. yılı için geçen yıl düzenlenen buluşma etkinliğinde rol arkadaşlarıyla bir araya gelmişti.

 

Independent Türkçe, Variety, Deadline

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU