Fehmi Koru: 6'lı masa, yasağı yasaklamak üzerinde uzlaştı; Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi tebrik ediyorum

"Çoktandır uygulanmıyor ‘başörtüsü yasağı’, ancak yine de yarın yeniden hortlatılmayacağının yasal bir dayanağı yok"

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci Fehmi Koru, dün “kadınların giyim kuşamını, siyasetin tekelinden çıkartmak” adına kanun teklifi vereceklerini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koru, kişisel blogunda kaleme aldığı yazısında CHP liderinin dün akşam saatlerinde sosyal medyadan yaptığı şu açıklamayı hatırlattı:

Ülkemizde çok açık yaralar var ve bu yaralar bizi hep geçmişe tutsak ediyor. (..) Bu yaralardan biri de başörtü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleri ile uyum içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibarı ile bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM’ye sunacağız.

6’lı masadaki diğerler liderlerin de Kılıçdaroğlu’na destek olduğunu belirten Koru, bu gelişmeleri “tarihi” olarak niteledi.

Koru, yazısının son kısmında şu değerlendirmeyi yaptı:

Çoktandır uygulanmıyor ‘başörtüsü yasağı’, ancak yine de yarın yeniden hortlatılmayacağının yasal bir dayanağı yok. Kılıçdaroğlu’nun partisi adına bu çıkışı diğer partilerden de Meclis’te destek görürse -ki AK Parti ile MHP bu konuda öncülüğü CHP’ye kaptırmamak için yarışmalı- o eksik de ortadan kaldırılır ve konu tarihimizin kara sayfalarına terk edilir.

Ülkemiz insanları için yeni bir devrin açılması anlamına da gelir bu girişim. Böyle bir girişime zemin hazırlamada ‘6’lı masa’nın hiç kuşkusuz ciddi bir rolü var. CHP’yi, lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve ‘6’lı masa’da buluşup ülkeyi rahatlatacak zemini hazırlayan liderleri tebrik ediyorum.

 

fehmikoru.com

DAHA FAZLA HABER OKU