Can Ataklı: Beylerbeyi İlkokulu, imam hatip olmaktan kurtuldu

“Kimse darılmasın kızmasın, bu yazımda Erdoğan’ı kutlamak ve teşekkür etmek istiyorum”

Fotoğraf: Twitter

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İstanbul Beylerbeyi’nde bir ilkokulun imam hatip lisesine dönüştürülmemesi talimatını veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “kutladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Can Ataklı’nın bugünkü köşe yazısının “Beylerbeyi İlkokulu İmam Hatip olmaktan kurtuldu” başlıklı kısmı şöyle:

Kimse darılmasın kızmasın, bu yazımda Erdoğan’ı kutlamak ve teşekkür etmek istiyorum. Geçen hafta bugün, bu köşede yazdığım yazıyı hatırlatayım. Beylerbeyi’nin 100 yıllık ilkokulu depreme karşı dayanıksız olduğu için yıkılmış yerine çok modern bir bina inşa edilmişti. Bu yıl Beylerbeyi sakinleri okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken gelen bir haber herkesi adeta yasa boğmuştu. Çünkü tarihi ilkokul İmam Hatip lisesi olacaktı. Beylerbeyi halkı ayağa kalktı başvurmadığı merci kalmadı ama sonuç alınamadı. Milli Eğitim müdürü kararlıydı, okul imam hatip olacaktı.

Cumartesi günü Erdoğan Vahdettin konaklarına giderken gelip geçtiği Beylerbeyi’ndeki Kazım Pastanesi önünde durdu. Pastaneye giren Erdoğan etrafına biriken çocuklarla sohbet ederken okullarını kurtarmak isteyen Beylerbeyi gönüllülerinden bir grup da Erdoğan’ın yanına girdi. Durumu anlattılar. Erdoğan “Olmaz öyle şey” dedi. Hemen telefonla Milli Eğitim Bakanı’nı aradı, “Bu okul yine ilkokul olarak kalacak, bu bir talimat değil buyruktur” dedi. Teşekkürler.

Yeri gelmişken daha önce birkaç kez dile getirdiğim Beylerbeyi halkının bir ricasını daha dile getireyim. Erdoğan’ın Vahdettin Köşküne her gidip gelişinde Beylerbeyinde bir trafik terörü estiriliyor. Arabalar çekiliyor, ekmek almak için bile araç durdurulmuyor. Buna da bir çare bulunsun artık, millet “illallah” dedi.

ÖNEMLİ NOT: Basit bir konunun bile ille Erdoğan’ın “buyruğu” ile çözülmesi nasıl bir devlet olduğumuzu gösteriyor. Bunun da altının çizilmesi gerek.

 

Korkusuz

DAHA FAZLA HABER OKU