Barış Terkoğlu: AKP Genel Merkezi'ndeki ahlaksız teklif

"Şenyaşarlar, ‘onursuz teklif’ diyerek bunu reddetmişler. Kendilerinin tek beklentilerinin adaletin işlemesi, suçluların cezalandırılması, yargının bunun için çalışması olduğunu söylemişler"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde partisinin milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu 3 kişinin öldüğü Şenyaşar ailesiyle ilgili konunun çözümü için Mehmet Özhaseki’yi görevlendirdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terkoğlu’nun aktardığına göre, Şenyaşar ailesi AK Parti Genel Merkezi’ne davet edildi. İlk görüşmede meseleyi çözmek için niyet beyanında bulunulurken ikinci görüşmeye Özhaseki bir dosya ile gelerek aileye bir teklif yaptı. “Bu meseleyi bize bırakın, ne gerekiyorsa yapacağız, siz kabul edin” diye başlayan konuşmanın bir pazarlığa dönüştüğünü yazan Terkoğlu, yazısının devamında söz konusu görüşmeye ilişkin şunları yazdı:

AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşarların buluşarak barışması adımının ardından, Şenyaşar ailesinden tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılacağı sözü verilmiş. Hatta bir uzlaşma metni hazırlanmış.

Ancak Şenyaşarlar, ‘onursuz teklif’ diyerek bunu reddetmişler. Kendilerinin tek beklentilerinin adaletin işlemesi, suçluların cezalandırılması, yargının bunun için çalışması olduğunu söylemişler. Kısacası “temiz sayfa” niyetiyle başlayan görüşme, anlaşmazlıkla bitmiş.

"AKP Genel Merkezi'ndeki ahlaksız teklif" başlıklı yazının tamamını okumak için tıklayın.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU