Soylu: TÜGVA binası önüne el yapımı patlayıcı bırakan terörist yakalandı

Bakan Soylu, polis teşkilatı ve emniyet istihbarat birimlerine tebriklerini iletti

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “21 Nisan'da İstanbul Gaziosmanpaşa'daki TÜGVA Temsilciliği binası önüne el yapımı patlayıcı bırakan teröristin yakalandığını” bildirdi.

Bakan Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 21 Nisan günü saat 05.46'da, İstanbul Gaziosmanpaşa TÜGVA Temsilciliği binası önüne el yapımı patlayıcı bırakan terörist B.Y, İstanbul polisinin başarılı operasyonu ile yakalandı. Polis teşkilatımıza ve emniyet istihbarat birimlerimize tebrikler.

Ne olmuştu?

Patlama anı güvenlik kamerası tarafından kaydedilmiş görüntülerde, saat 05.40'da çarşaflı olduğu görülen bir kişinin binanın yanına gelişi ve kısa süre sonra bölgeden ayrılmasının ardından patlamanın meydana geldiği görülmüştü.

İstanbul Valiliği,  “Sevk edilen güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk tespitlerde; binada cam kırılması ve dış cephede hasar meydana geldiği, herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmadığı anlaşılmıştır. Olay yerinde yapılan incelemelerde, zaman ayarlı EYP parçaları elde edilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yaptmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU