Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye Diyarbakır yanıtı: Vatanım için, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin hatalık olağan Meclis grup toplantısında milletvekillerine ve partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Diyarbakır ziyaretini eleştiren MHP lideri Bahçeli ve AK Parti ile MHP tarafından hazırlanan Seçim Kanunu'ndaki dğeişiklik teklifi vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Sizin hayalleriniz bu kardeşinizin hedefi olacaktır"

Konuşmak üzere kürsüye çıkarken gençlik kolları üyelerinin "Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu" sloganı üzerine  CHP lideri, "Size tek bir vaadim var. Sizin hayalleriniz bu kardeşinizin hedefi olacaktır" diye seslendi.

"Biz göndereceğiz"

14 Mart nedeniyle Türk Tabipler Birliği yönetim kurulu üyelerinin İstanbul Taksim'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmalarına izin verilmemesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlara yönelik söylediği "Açık konuşuyorum, giderlerse gitsinler" şeklindeki sözlerine de şöyle yanıt verdi:

Buradan söylüyorum. Demkratik yollarla seni gönderecek olan biziz. Onların tamamı burada, ülkelerinde kalacak. Hastalarına bakacaklar. Bütün sağlık çalışanlarına söylüyorum. Az kaldı merak etmeyin. Bütün haklarınızı alacaksınız. Öyle bir noktaya geldi ki, sizi yurtdışına gitmeye zorluyorlar. Gitmeyin. Burada kalacksınız, biz göndereceğiz

Kılıçdaroğlu, "Suriyelileri davul zunayla kendi iradeleri ile göndereceğiz, ama bu beyefendiye halkın iradesiyle göndereceğiz. Bütün dünya bunun şahidi olacak" dedi.

İnfaz koruma memurlarının sorunlarını da kürsüden dile getiren Kılıçdaroğlu, "Az kaldı. Beraber ülkenin bütün sorunlarını birlikte çözeceğiz" diye konuştu.

"Bizim iktidarımızda sadece malı götürenler üzülecek"

Devlet kurumunun haksızlık yapamayacağını dile getiren CHP lideri, kamuya iş yapan yüklenicilerle ilgili yapılan yasanın sorunları çözmediğini ve artan yüksek maliyetler nedeniyle büyük bir bölümünün iflasla karşı karşıya kaldığını belirterek, çiftçi ve balıkçıların da akaryakıt kaynaklı sorunlarının fakında olduklarını ve iktidara geldiklerinde sorunlarını çözeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımızda sadece malı götürenler üzülecek. Onun dışında herkes sevinecek. Bundan emin olmanızı isterim" dedi.

"Türk Telekom'daki soygunun da hesabı sorulacak"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Telekom soygununu biliyorum. Hariri ailesine koskoca bir şirket açıkça peşkeş çekildi. Bizim bankalardan kredi aldı, bakır kablolara kadar sattı. Taksitleri ödemeye gelince 'alın sizin olsun' dedi ve çekip gitti. Hep işin bu yönüne baktık. Ama sözleşmede internet altyapısının güçlendirilmesi de vardı. Bu konuda hiçbir şey yapmadılar" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Ocak 2022 itibariyle geniş bant internet erişimi hızının dünyada 59,9 Mbps, Türkiye'de ise 26,3 Mbps olduğunu belirterek, "Hala internetimiz hızlı değil ve biz teknolojik devrimi kaçırıyoruz. Ama kimse merak etmesin bunun da hesabını soracağız. Beytülmale el uzatanların elini oradan çekmek bizim görevimizdir" diye konuştu.

"Akkuyu'nun üreteceği elektriğe eşit"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde üretecekleri elektriği çiftçiye bedava vereceklerini söyleyen ve bu konuda hazırladıkları projenin videosunu izleten CHP lideri, Erdoğan'ın "Elinden tutan mı var" dediğini belirterek, "Eğer sözünü tutarsan, ben bunları yapacağım. Diğer şirketlere nasıl veriyorsan CHP'li belediyelerin kuracağı şirketlere de yatırım teşvik belgesi vereceksin. Güneş panellerinin konulacağı hazine arzilerini bize tahsis edeceksin. EPDK tarafından lisans vereceksin ve TEİAŞ da bize engel çıkarmayacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, üretilen elektriğin öncelikle Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta elektriği çiftçiye hiçbir ücret almadan bedava vereceklerini söyledi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, proje ile üretecekleri 5 bin megawatt elektriğin Akkuyu Nükleer Santrali ile üretilecek elektrik miktarına eşit olduğunu da sözlerine ekledi.

CHP lideri, kendileri bu projelerle uğraşırken iktidarın Afrika'da arazi kiralayarak buradaki çifçinin emeğini peşkeş çekmeye çalıştığını savundu. 

Bahçeli'ye Diyarbakır ziyareti yanıtı

"Önce benim insanım kazancak. Milliyetçilik budur" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Diyarbakır ziyaretini eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de şu sözlerle yanıt verdi:

Adam Afrika'da yer kiralıyor ona sesini çıkarmıyor, Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a gitmiş çiftçiye ücretsiz elektrik verecek 'Vay sen oraya nasıl gidersin...' Ben Türkiye'nin her noktasına giderim. Alnım açık giderim. Bu ülke için giderim, vatanım için giderim, bayrağım için giderim. Ama sen gidemezsin. Hiç kimse unutmasın, bizim dokularımızda Kuvayi Milliye ruhu vardır. 

Ülkede bir tek çocuğun bile yatağa aç girmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, bunu Millet İttifakı ile birlikte yapacaklarını söyledi.

"Para için kapı kapı geziyorlar"

Türkiye'de bugün fianansal bir çöküş yaşandığını ve Merkez Bankası'nın kasasında kendisine ait tek sent olmadığını ve 43 milyar dolar ekside olduğunu belireten Kılıçdaroğlu, "Afrika'dan Ortadoğu'ya para için kapı kapı geziyorlar. Düne kadar en ağır hakaretleri edenlerin ayağına gidip el etek öptüler. Bahçeli'ye sesleniyorum. Neden bunlara bir laf edemedin? Bu ülkenin onuru, şerefi yok mu? Oturuyorsun sabah akşam CHP" diye konuştu.

"Bu ülkede her gelir grubuna göre uyuşturucu pazarlanıyor"

Finansal çöküş dışında ticari çöküşün de yaşandığını, arka arkaya gelen zamların tedarik zincirinin kopmasına yol açtığını dile getiren CHP lideri, ekonomideki bozulmanın aile ve toplum yapısını da tehdit etmeye başladığını söyledi. Uyuşturucunun en büyük tehlike haline geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede her gelir grubuna göre uyuşturucu pazarlanıyor. Bu böyle devam ederse Türkiye çok daha büyük bir felaketle karşı karşıya kalabilir" dedi.

"Rüşvetçiler bir gün senin de kapını çalarlar"

CHP lideri, uyuşturucu baronlarının siyasetçileri parayla satın aldıkları için cezaevine girmediğini savundu. 

Yolsuzluk ve rüşvetin olağan hale geldiğini ve yolsuzluk yapmayanın, rüşvet almayanın istenmeyen kişi haline geldiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP seçmenlerine seslenerek, "Bir içişleri bakanı mafyadan ayda 10 bin dolar alan siyasetçi olduğunu söyler ve hiçbir şey yapılmazken sen de oyunu vermeye devam edersen rüşvetçiler gelir bir gün senin de kapını çalarlar" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşveti kamu yönetiminden tamamen kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

AK Parti ve MHP'nin Seçim Yasası teklifi

AK Parti ve MHP tarafından Meclis'e sunulan yeni Seçim Yasası Kanun teklifi hakkında da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 

"Biz, 'seçim barajı yüzde 3 olsun' diyoruz niye korkuyorsun? MHP barajı aşamaz o yüzden barajı yüzde 7'ye indirelim. Bir parti için, koltuğunuz elden gider diye baraj düşürüyorsunuz. "Öyle bir kanun çıkaralım ki koltuğumuzu koruyalım" diyorsunuz. Siyaset ülke için yapılır koltuk için değil. Ama hangi yasayı yaparsanız yapın, ister sabah değiştirin, ister akşam değiştirin hiçbir güç, hiçbir kanun seni koltuğundan etmemize engel olamayacak" şeklinde konuştu.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU