Prof. Özgenç'ten Erdoğan'a açık mektup: Yanlışın yanlışla telafi imkanı bulunmuyor, hukuka geri dönülmesi kaçınılmaz

Prof. Özgenç, sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık mektup yazdı

Prof. İzzet Özgenç (solda), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan (sağda) / Fotoğraf: Twitter

Yürürlükteki Türk Ceza Kanunu'nun hazırlayan isimlerden Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup yazdı. Özgenç, hukuk alanında atılan adımların yanlış olduğunu belirterek, "Yanlışların yanlışla telafi imkanı bulunmamaktadır. Hukuka geri dönülmesi kaçınılmazdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yanlışlar sürdürülebilir olmaktan çıktı"

Erdoğan'la eskiye dayalı dostluğu olduğunu belirterek mektubuna başlayan Özgenç, cumhurbaşkanının kendisinin görüşlerine itibar ettiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de hukuk alanında ve özellikle belirli soruşturma ve kovuşturmalara ilişkin olarak görebildiğim yanlışları başta zatıaliniz olmak üzere ilgili kamu otoritelerine arz etmeme rağmen, bu girişimlerden sonuç alınamamış ve belirli yanlışların yapılmasına ısrarla devam edilmiştir. Gelinen nokta itibarıyla, bu yanlışlar sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Bu yanlışların telafi imkanı da bulunmamaktadır. Bu yanlışların sebebiyet verdiği mağduriyetlerin giderilebilmesi veya azaltılabilmesi için hukuka geri dönülmesi kaçınılmazdır.

"Ekonomideki sorunların çözümünde birinci koşul hukuka geri dönmek"

"Anayasa Mahkemesi'nin son tarihlerde verdiği bazı kararlar hukuka geri dönülmesi konusunda adım atılmasını gerekli kılmakta." ifadelerini de kullanan Özgenç, hukuk alanındaki yanlışların uluslararası camiada Türkiye'nin itibarını ve uluslararası ilişkilerini de olumsuz etkilediğine vurgu yaparak, "Başta belirli soruşturma ve kovuşturmalar olmak üzere, uluslararası ilişkiler ve hatta ekonomik ve finansal alanda yaşadığımız sorunların çözümünde birinci koşulun hukuka geri dönmek olduğunu arz ediyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU