Akif Beki: AK Parti’nin yeni ekonomik hamlesi

"Ekonomideki sorun, bu gerçeklerin halka anlatılamaması. Tespit buysa çözüm başka ne olabilir... AK Parti propagandistleri, çok çalışıp anlatırsa halk da ekonomideki üstün başarılara ikna olacaktır"

Fotoğraf: YouTube

Karar yazarı Akif Beki, geçmişte danışmanlığını yaptığı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin vekillerine söylediği belirtilen “Bugüne kadar vatandaşımızı bu yük altında ezdirmemek için çok şey yaptık ama biz yaptıklarımızı sahada gerektiği kadar satmıyoruz, halka anlatmıyoruz" şeklindeki ifadeleri eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki’nin bugünkü köşe yazısında “AK Parti’nin yeni ekonomik hamlesi” başlığı altında yer alan eleştiri şöyle:

Ukrayna kirizini, dünyada en iyi kendisinin yönettiği iddiasındaki iktidar, ekonomideki iddiasını da sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide hangi başarılardan hangi parlak başarılara koştuğumuzun halka yeterince anlatılmadığı kanaatinde. Gruplar halinde görüştüğü AK Parti milletvekillerine, anlatma talimatı verdiğini okumuşsunuzdur dün. Anlatılmadığı için halk, ekonominin gerçeklerini bilmiyor; geçim sıkıntısına düştüğünü, zamlar ve enflasyon altında ezildiğini, durumun giderek kötüleştiğini zannediyor.

Oysa pazartesi akşamki seslenişinde de hatırlatmıştı Cumhurbaşkanı. Salgına, küresel enflasyon fırtınasına gelişmiş ekonomiler dayanamayıp bir bir çökerken Türkiye, başarılı yönetim sayesinde güçleniyor, büyüyor, sabredilirse şahlanmaya az kaldı. Ekonomideki sorun, bu gerçeklerin halka anlatılamaması. Tespit buysa çözüm başka ne olabilir... AK Parti propagandistleri, çok çalışıp anlatırsa halk da ekonomideki üstün başarılara ikna olacaktır. Zam paketlerine karşı etkili bir hamle olmaz mı!

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU