Akif Beki: Akbaşoğlu'nun suçu ne?

“Akbaşoğlu, partisinin hayat pahalılığı mazeretlerini rakama vurdu, doğru karşılığı bu”

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun Avrupa’nın bazı ülkelerinde yüzde 7’lik enflasyonun fiyatları 7 kat artırdığı iddiasını taşıyan hesabına dair yazdı. Karar yazarı, Akbaşoğlu'nun AK Parti'nin hayat pahalılığına karşı mazaretlerini rakama dönüştürdüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü köşe yazısında “AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu’na bunca yüklenilmesi, haksızlık” dedi ve şunları yazdı:

İktidar sözcüleri yuvarlayarak söylüyordu, o ise hayat pahalılığı mazeretlerini dürüstçe rakama dökmekten başka ne yaptı ki! Yani yüzde 5 enflasyonla Avrupa’nın, yüzde 7 ile ABD’nin yokluktan kırıldığı, yiyecek ekmek bulamadığı, ölüp bittiği; bizimse yüzde 36 resmi enflasyonla yine hamdolsun iyi atlattığımız, onlara bakıp halimize şükretmemiz gerektiği başka nasıl açıklanabilirdi ki? Yüzde 5 enflasyonla onlar acınası bir sefalet içinde sürünürken biz, iktidar sayesinde yüzde 36’yla gül gibi yaşayıp ayakta kalıyorsak bir sırrı olmalıydı.

Sende benzin, dolar bir yılda iki katına, yağla un bilmem kaça çıkmış, yüzde yüzün üstünde artışlar varken... 150 avroluk alışveriş, Fransa’da 155 olsa ne yazar, 160 olsa ne. 750 göstereceksin ki hesap tutsun. O da ancak enflasyon yüzdesini, ufak bir geçişkenlikle fiyatın katına çevirip çarparak bulunabilirdi. Yine de tutmazsa... Avrupa’da yaşayan eniştenin yalancısı olmaktan başka hiçbir şey kurtarmazdı bu hesabı. Akbaşoğlu, partisinin hayat pahalılığı mazeretlerini rakama vurdu, doğru karşılığı bu.

Beki, “Rakamlısı gülünçse rakamsızı da öyle, Akbaşoğlu karikatürize etmiş değil. İktidar ne söylüyorsa tamburası da onu çalıyor. Arada sehven bir fark oluşmuş gibi niye düzeltmeye zorlandı, anlayan beri gelsin” yorumunu yaptı.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU