Çin'deki boynundan zincirlenen kadın soruşturmasında iki kişi tutuklandı

8 çocuk annesinin videosu Çin'in sosyal medyasında viral olmuş ve infial yaratmıştı

Çin yurttaşları yetkililerin kadına yardım etmesini isteyince video viral olmuştu (Douyin/TikTok)

Çin'de yetkililerin bir köy kulübesinde bir kadını boynundan zincirlenmiş halde bulmasının ardından insan kaçakçılığı şüphesiyle açılan davada üç kişi tutuklandı.

Kadının Jiangsu eyaletindeki Xuzhou şehrinin dışında, dondurucu soğukta bir barakaya hapsedilmiş halde görüldüğü bir video iki hafta önce internette paylaşılmıştı.

Belirtilenlere göre kadının soyadı Yang ve 8 çocuğu var.

Yerel medyada sadece Xiaohuamei (Küçük Erik Çiçeği anlamına geliyor) olarak tanımlanan kadının bölgeden bir adamla evli olduğu düşünülüyordu.

Hükümet, tıbbi bakım sağlanan ve şizofreni teşhisi konan kadının durumunun iyi olduğunu açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güncel bilgilendirmede de hükümet kadının iyi durumda olduğunu söyledi.

Yaygın olarak paylaşılan video, kamuoyunda yetkililere karşı öfke dalgasına yol açmış, kadının "gelin kaçakçılığı" kurbanı olduğu endişelerini yaratmıştı: Bu büyük ölçüde, Çin'in yıllarca süren tek çocuk politikasının cinsiyet dengesizliği yarattığı kırsal kesiminde görülen bir sorun.

Başlangıçta kaçakçılık iddialarını reddeden yetkililer şimdi iki kişiyi insan kaçakçılığı şüphesiyle tutukladı. Kadının kocası olduğunu iddia eden bir başka kişi de "yasadışı alıkoyma" ile suçlandı. Ayrıca yerel yetkililerin olası ihmalleri de araştırılıyor.

Çin'de hükümete yönelik eleştiriler sıklıkla sansürlenirken bu vaka Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarının yasaklandığı ülkede popüler bir mikroblog sitesi olan Weibo'da milyonlarca Çinli kullanıcı üzerinde etki yarattı.

İnternette olay hakkında yorum yapanlar, Çin'de sıradan kadınlar için hâlâ süren tehlikelerin de aralarında bulunduğu daha kapsamlı endişeleri de dile getirdi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/china

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU