Bolu Belediye Başkanı Özcan kendisine "Zeka yoksunusunuz" diyen AK Parti'li Akbay'ı toplantıdan dışarı çıkarttırdı

Özcan, kendisine "Zeka yoksunusunuz" diyen AK Parti'li Akbay'a, "Ne demek geri zekalısınız ya. Uğur Bey hemen kürsüyü ve toplantıyı terk etmeni talep ediyorum. Gönderin görevlileri" diyerek tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kendisine "Şahsınıza geri zekalı demek isterdim ama zeka yoksunusunuz" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay'ı zabıtaları çağırarak toplantı salonundan çıkarttırdı.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; Bolu Belediyesi Meclis toplantısında Akbay, Özcan’ın ampul kırması üzerine, “Sayın Başkan size şahsınıza geri zekalı demek isterdim ama hakaret olacağı için zeka yoksunusunuz diyorum” dedi.

Zabıtaları çağırdı

Tanju Özcan ise Akbay'ın tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

Ne demek geri zekalısınız ya. Uğur Bey hemen kürsüyü ve toplantıyı terk etmeni talep ediyorum. Gönderin görevlileri. Çağırın zabıta arkadaşları çıkarın. Mikrofonu kapatın. Haddini bileceksin. Terbiyesiz. Biz burada halkın iradesiyiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zabıtalar tarafından kürsüden alınan Akbay, yerine oturmak isterken Tanju Özcan, “Uğur Bey zorluk çıkarmayın. Arkadaşların suçu yok, görevlerini yapıyorlar. Talimatı ben veriyorum. İç tüzüğü hatırlatmıştım daha önce. Uğur Bey yerinize oturun demedim” ifadelerini kullandı.

Sözcü'de yer alan habere göre ise, zabıtaların salona gelmesiyle birlikte AKP’liler ile CHP'li üyeler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Akbay zabıtalar eşliğinde salondan çıkartılırken, AKP’li üyelerin tamamı salonu terk etti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU