Oprah Winfrey'den Dr. Mehmet Öz'ün ABD Senatosu adaylığına tuhaf yorum

Winfrey, eskiden kanatlarının altına aldığı isme açık destek vermedi

(AP/AFP)

Oprah Winfrey, eskiden kanatlarının altına aldığı Dr. Mehmet Öz'ün Pensilvanya'da senatör adayı olması hakkında konuştu.

The Dr Oz Show adlı popüler televizyon programının 61 yaşındaki sunucusu Dr. Öz, önceki haftalarda ABD senatosuna adaylığını koyacağını duyurmuştu.

Muhafazakar Cumhuriyetçi olan ünlü kalp cerrahı, 2009'da kendi programına başlamadan önce Winfrey'in programına konuk olarak katılarak ün kazanmıştı.

Winfrey, The New York Magazine'e yaptığı açıklamada "Demokrasimizin en güzel yanlarından biri de her yurttaşın kamu görevine aday olmaya karar verebilmesi" dedi.
 

 

Mehmet Öz bu kararı verdi. Şimdi kendilerini kimin temsil edeceğine Pensilvanya sakinleri karar verecek.

Winfrey, Dr. Öz'e açık destek vermezken, The Dr. Oz Show'un yapımcılarından biri Daily Beast'e "Oprah'ın Pensilvanya'nın kırmızıya dönmesine yardımcı olması mümkün değil. Oprah bunu yapmayacaktır" dedi.

Ünlü sunucu, 2000'ler boyunca Dr. Öz'ü sık sık programına çağırır, ondan "Amerika'nın doktoru" diye bahsederdi.

Programda soruları yanıtlayan ve tıbbi tavsiyeler veren Dr. Öz kısa süre sonra televizyona en çok çıkan doktorlardan biri haline gelmişti. Dr. Öz daha sonra kendi programını yapmaya başladı ve o da popüler oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önceki haftalarda Sony, Dr. Öz'ün senato adaylığı sebebiyle programı iptal edeceğini açıklamıştı.

Şu an 13. sezonundaki programın son bölümü 14 Ocak'ta yayımlanacak.

Henüz tanınır bir Cumhuriyetçi yüzün bulunmadığı Pensilvanya senatörlüğü yarışı Dr. Öz'ün katılımıyla geniş biçimde yeniden şekillenebilir.

Siyasete yeni girmesinden kaynaklanan endişeler sürse de Dr. Öz adaylık yarışında muhtemelen önemli bir rakip olacak.

Dr. Öz, uzmanlar tarafından bilimsel gerçeklere dayanmadıkları eleştirisi alan tıbbi tavsiyeleri sebebiyle de tartışmalı bir figür.

Yönetimi desteklediğini açıktan söylememesine karşın Dr. Öz, Kovid pandemisi hususunda eski başkan Donald Trump'a gayriresmi danışmanlık da yapmıştı.

Öte yandan Winfrey'in 2018 Altın Küre ödüllerindeki konuşması sebebiyle ünlü sunucunun 2020 seçimlerinde Trump'a karşı aday olacağı söylentisi de vardı. Ancak Winfrey söyleşilerde hiçbir zaman başkanlık için aday olmayacağında ısrar etmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU