VGM'den, tartışmalı burslarla ilgili ikinci açıklama: 63 kişinin bursu kesildi, 55 öğrenci hakkında yasal işlem başlatıldı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, yalan beyanla kendilerini şehit çocuğu gösterenlere burs bağlamıştı

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), şehit çocuğu olmadıkları halde yalan beyanla burs alanlarla ilgili ikinci kez açıklama yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sayıştay'ın 2020 VGM denetiminde tespit edilen konuyu ilk olarak Independent Türkçe gündeme getirmişti.

Usulsüz şekilde verilen burslar dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi.

55 öğrenci hakkında yasal işlem başlatıldı

Bugün bir basın açıklamasıyla Kılıçdaroğlu'na yanıt veren VGM, 2016'dan bu yana toplam 1 milyon 451 bin 545 ortaöğretim öğrencisinin burs başvurusu yaptığını, 2016-2021 arasında 91 bin 369 öğrenciye burs verildiğini kaydetti. 

Öğrencilerin mağdur olmamaları için güvene dayalı olarak beyanlarının esas alındığının ve bursların hızlı bir şekilde bağlandığını belirten VGM, daha sonra beyanların Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) üzerinden kontrolü yaptıklarını, beyana aykırı bir durum tespit edildiğinde ise bursları kestiklerini bildirdi. 

Söz konusu açıklamada, 63 öğrencinin beyanlarının aykırı bulunarak burslarının aylar önce kesildiği, 55 öğrenci hakkında da yasal işlem yapıldığı ifade edildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU