Taliban, maliye ve içişleri bakanı ile istihbarat dairesi başkanı atadı

Afdganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, bazı bakanlıklara ve Kabil belediye başkanlığı ile istihbarata atama yaptı

Fotoğraf: Reuters

Afganistan'ın yönetimini ele geçiren Taliban'ın maliye bakanı, istihbarat kurumu başkanı ve vekaleten görevi yürütmek üzere içişleri bakanı atadığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pajhwok haber ajansının haberinde maliye bakanı olarak Gul Agha'nın, vekaleten içişleri bakanlığına ise Sadr İbrahim'in olarak atandığı ifade edildi.

İstihbarat daire başkanlığına Najibullah atanırken Mullah Shirin Kabil valiliğine getirildi. Hamdullah Nomani ise Kabil'in belediye başkanı oldu.

Haberde konuya ilişkin başka bir detay yer almadı.

Washington Post: CIA başkanı dün Kabil'de Taliban'ın lideri ile görüştü

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns'ün dün Kabil'de Taliban'ın Lideri Abdul Ghani Baradar ile görüştüğü belirtildi.

Washington Post'ta yer alan haber, adının açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkililere dayandırıldı.

Havalimanında bulunan personel dışındaki AB personelinin tamamı tahliye edildi

 Avrupa Komisyonu Afganistan'ın Kabil havalimanında çalışan personel dışındaki tüm Avrupa Birliği (AB) personelinin ülkeden tahliye edildiğini açıkladı.

Brüksel'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Avrupa Komisyonu sözcüsü, "Ülkeden çıkarılması gereken tüm AB personeli Afganistan'dan çıkarıldı" dedi.

Sözcü "Halen havalimanında yürütülmesi gereken işleri yürüten personelimiz orada bulunuyor ancak AB delegasyonu çalışanları ve aileleri ülkeden çıkarıldı" dedi.

Reuters haber ajansına konuşan Taliban'ın üst düzey yetkililerinden Vahidullah Haşimi, yeni yönetim şekline ilişkin olarak, "Demokratik bir sistem olmayacak. Çünkü ülkede hiçbir tabanı bulunmuyor… Afganistan'da ne tür bir siyasi sistem uygulamamız gerektiğini tartışmayacağız çünkü çok açık. Sistem şeriat hukukudur, nokta!" ifadelerini kullanmıştı.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU