Fenerbahçe, Real Madrid’i Ülker Arena'da devirmeyi başardı

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 15. haftasında Fenerbahçe Beko, misafir ettiği İspanya temsilcisi Real Madrid'i 65-63 yenerek liderliğini sürdürdü

Fenerbahçe THY Avrupa Ligi’nde bu sonuçla ligde üst üste 11., toplamda 14. galibiyetini elde etti. İspanya temsilcisi ise 3. kez sahadan mağlup ayrıldı.

Müsabakada Randolph'le boyalı alandan sayılar üreten Real Madrid karşısında Vesely ve Melli'le pota altından basketler bulan Fenerbahçe Beko, farkı açtı ve ilk çeyreği 22-12 önde tamamladı. Savunmaların sertleştiği ikinci çeyrekte Guduric'in sportmenlik dışı faulü sonrası serbest atışlardan sayılar bulan Real Madrid, Fernandez'in üç sayılık basketiyle 14. dakikada farkı 4 sayıya indirdi: 24-20. Hücumda ve savunmada ritmini kaybeden sarı-lacivertli ekip, üstünlüğünü koruyamadı ve ilk yarı 32-32 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda  iki ekip de sayı bulmakta zorluk çekti. Ayon'la pota altında üstünlük kuran Real Madrid'e Melih Mahmutoğlu'nun üç sayılık basketiyle karşılık veren Fenerbahçe Beko son çeyreğe 48-44 üstün girdi. Son çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Ali Muhammed ile iç ve dış atışlardan skor bulan Fenerbahçe Beko, 34. dakikayı 57-56 önde tamamladı. Savunmasını daha da sertleştiren Real Madrid, Tavares'in içerden, Fernandez'in dış atışlardan bulduğu sayılarla 7-0'lık seri yakaladı ve 37. dakikada farkı 6 sayıya çıkardı: 57-63. Son bölümleri büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Guduric ve Vesely'in sayılarıyla yakaladığı seriyi Datome'nin basket faulü ile 8-0'a getiren Fenerbahçe, sahadan 65-63 galip ayrıldı. 

Obradovic: Şans bizim yanımızdaydı

 

 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, "Real Madrid maçları her zaman özeldir. Savunmaya ilk çeyrekte iyi başladık. İkinci çeyrekte topu kullanırken çabuk davrandık. Hücum açısından yeterli öz güvenle oynamadık. Son iki dakikada çok iyi reaksiyon gösterdik. Datome'nin kullandığı top kazanmamıza sebep oldu. Son 6 saniye kala Real Madrid sayı bulabilirdi ama şans bizim yanımızdaydı. Oyuncularımı maç sonundaki reaksiyon için tebrik ediyorum." açıklamasında bulundu

THY Avrupa Ligi'nde 15. Haftanın sonuçları:

Khimki (Rusya) - Baskonia (İspanya): 77-85

Darüşşafaka Tekfen - Olympiakos (Yunanistan): 79-75

Maccabi FOX (İsrail) - AX Armani Exchange Olimpia Milan (İtalya): 94-92

Barcelona Lassa (İspanya) - Anadolu Efes: 80-65

Fenerbahçe Beko - Real Madrid (İspanya): 65-63

Panathinaikos (Yunanistan) - CSKA Moskova (Rusya): 96-84

Bayern Münih (Almanya) - Buducnost VOLI (Karadağ): 93-88

Herbalife Gran Canaria (İspanya) - Zalgiris (Litvanya): 73-66 


 

DAHA FAZLA HABER OKU