Fahrettin Altun: Haberciliğin tek amacı "hakikat" olmalıdır

"Sistematik yalanlarla, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye ve vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışanlar, elbette işledikleri cürümler dolayısıyla hukuki olarak bedelini ödeyeceklerdir"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İnternet Medyası ve Haberciliği Çalıştayı Açılış Oturumu’nda açıklamalarda bulundu.

Altun’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

İnternet gazeteciliğinin mesleki standartlarını ortaya koyma, bu alanı rasyonel ve şeffaf bir şekilde düzenleme noktasında İletişim Başkanlığı olarak sektörle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

İster konvansiyonel mecralarda, ister dijital mecralarda yapılsın, haberciliğin tek amacı “hakikat” olmalıdır. Gazeteciler her mecrada “hakikatin temsilcisi” olduklarının bilinci ve hassasiyetiyle mesleklerini icra etmelidir.

Sistematik yalanlarla, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye ve vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışanlar, elbette işledikleri cürümler dolayısıyla hukuki olarak bedelini ödeyeceklerdir.

İnternet gazeteciliğinin mesleki standartlarının belirlenmesi, uygun çalışma ortamının sağlanması ve çalışanların haklarının korunmasına yönelik çerçevenin çizilmesi son derece önemlidir.

"Katarlı Öğrencilere sınavsız giriş hakkı" başlıklı haber için "Yalan haberciliğe örnek olarak gösterilebilir" diye konuşan Altun, Odatv'nin "yurtta silah" başlıklı haberinin ulusal bir güvenlik sorunu olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU