Trump, Biden'ın Michelle Obama'yla değiştirilmesinden korkmuş

Donald Trump, 2024 Başkanlık Seçimleri'nde yeniden aday olmayı düşünüyor (AFP)

Yeni bir kitapta, eski başkan Donald Trump'ın o zamanki Demokrat Parti adayının eski first lady Michelle Obama veya başka bir parti üyesiyle değiştirilmesi endişesiyle 2020 kampanyası sırasında Başkan Joe Biden'ı çok fazla eleştirmekten imtina ettiği iddia ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazartesi günü Vanity Fair'de “Frankly, We Did Win This Election”: The Inside Story of How Trump Lost'tan ("Açıkçası, Bu Seçimi Biz Kazandık": Trump'ın Nasıl Mağlup Olduğunun Hikayesi) yapılan alıntılar, eski başkanın zayıf bir aday olarak gördüğü Biden'ın son anda Michelle Obama veya partinin 2016 adayı Hillary Clinton'la değiştirilebileceğinden korktuğunu ortaya koyuyor.

Kitap, The Wall Street Journal muhabiri Michael Bender tarafından kaleme alındı ve ağustosta çıkacak. Eski başkan da 2020'de Biden'a mağlup oluşunu işleyen çalışma için röportaj verenler arasında.

Vanity Fair'in elde ettiği bir alıntıda şu ifadeler yer alıyor:

Bu arada başkan, (Elizabeth) Warren'a karşı giriştiği erken saldırının başkanlık adaylığına zarar verdiğinden sık sık şikayet etmiş ve onu Biden'dan daha kolay bir rakip olarak gördüğü için pişman olmuştu. O dönemde yoğun bir saldırı reklamları taarruzunun Demokratlar tarafından hazırlanan gizli komployu hızlandıracağından endişelenmişti, aklı Biden'ın yerine kimi seçebilecekleriyle meşgul olmuştu.

Alıntılar Trump'ın, Biden'ın varsayılan zayıflığına ilişkin görüşlerinin çoğunun, Clinton yönetiminin eski bir danışmanı olan ve Trump'a yeniden aday oluşu sırasında gizlice rehberlik eden Dick Morris'in tavsiyesinin bir sonucu olduğunu ortaya koyuyor.

Kitap aynı zamanda hararetli kampanya döneminin bir noktasında Trump'ın Biden karşısında mağlup olmaya bariz bir şekilde öfkelendiğini aktarıyor, buna bağlı olarak Trump'ın alakasız bir Oval Ofis toplantısında patlayıp “Anketlerde bir geri zekalıya karşı nasıl kaybediyorum" dediği iddia ediliyor.

Muhafazakarlar 2020 seçimleri boyunca sık sık halk oyunu milyonlarca farkla ve seçiciler kurulunu ezici bir üstünlükle kazanan Biden'ın başkan olarak hizmet etmek için çok yaşlı olduğunu öne sürmüş, aralarında Trump'ın da yer aldığı bazıları Biden'ın akli melekelerinin yetersiz kaldığını iddia etmişti.

Eski başkan, Biden'ın kampanya boyunca enerjiden yoksun olduğu fikrini yaymak amacıyla rakibine "Uykucu" Joe Biden adını vermişti. Lakap, Hillary Clinton ve Teksas Senatörü Ted Cruz da dahil olmak üzere önceki rakipleri için de kullandığı hakaret terimlerinin yankısını taşıyordu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU