Topçu'dan önceki THY Başkanı da itiraz etmiş: Üçüncü havalimanı gereksiz, kaynak israfı ve külliyen hata

Candan Karlıtekin'in, tartışmalar sürerken üçüncü havalimanı ile ilgili sorulara verdiği yanıtı Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kahveci köşesine taşıdı. Karlıtekin'in de tıpkı Hamdi Topçu gibi, üçüncü havalimanına itiraz ettiği ortaya çıktı

Fotoğraf: AA

Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, İstanbul Havalimanı'nın yapım kararının alınışına ilişkin bir yazı daha kaleme aldı.

Kahveci, bir önceki yazısında, THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun anılarını kaleme aldığı kitabından hareketle, Topçu'nun üçüncü bir havalimanı yapımına itiraz ettiğini yazmıştı. Kitaptaki anlatımına göre Topçu, yeni bir havalimanı yerine Atatürk Havalimanı'na ilave edilecek bir pistle kapasite sorununun aşılacağını söylemiş, dönemin Umlaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise yeni havalimanı konusunda ısrarcı olmuştu.

Kahveci bugünkü yazısında da THY'nin Topçu'dan önceki Yönetim kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in iddialarına yer verdi. Kahveci'nin köşesine taşıdığı açıklama, Candan Karlıtekin’in, 2013 yılında, yani tartışmalar sürerken 3. Havalimanı hakkında görüşleri sorulduğunda verdiği yanıtları içeriyor.

Karlıtekin o yanıtlarında tıpkı Topçu gibi, yeni bir havalimanı yerine hem Atatürk hem de Sabiha Gökçen'e yapılacak yeni pistlerle kapasite sorununun aşılacağını söylüyor. Yeni havalimanının hem gereksiz hem de israf olduğunu belirten Karlıtekin şu itirazları sıralıyor:

"Aslında Yeni Hava Limanı’nı tek başına değerlendirmek, yanlış soruya doğru cevap aramak gibi bir uğraştır. Yeni hava limanını, Kanal İstanbul ve çevresindeki yerleşimler, Kuzey-Batı İstanbul’da kurulacak 2-3 milyon nüfuslu yeni bir şehir, Kuzey İstanbul Otoyolu ve 3. Boğaziçi Köprüsü ile birlikte ele almadan doğru bir tahlil yapılamaz. Net olarak söylüyorum; İstanbul’u daha da büyütmek ve kalabalıklaştırmak, bunu yaparken İstanbul’un oturumunu kuzeye yaymak, hele hele İstanbul’u Avrupa yakasında büyütmek; stratejik, siyasal, ekonomik, demografik, ekolojik ve sair çevresel etkiler ve iklim bakımından külliyen hatadır. Tarihin hiçbir döneminde insanlar İstanbul’un kuzeyini yerleşim maksadıyla kullanmamıştır. Bu temel itirazları dikkate alırsanız Yeni havalimanını konuşmaya gerek bile kalmaz."

Karlıtekin, yeni havaalanını işletmenin hem iklim hem de seyir emniyeti açısından dezavantajlı olduğunu söylüyor, "Milyonlarca yolcunun her gidişte alana ve her gelişte şehre intikal ederken harcayacağı ilave zamanı ve masrafı ayrıca düşünmek gerekir. İntikal problemini asgariye indirmek için gerekecek otoban ve raylı ulaşım sistem yatırımlarını ve maliyetini de unutmamak gerekir” diyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hamdi Topçu ne demişti?

THY Eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kitabında, Atatürk Havalimanı’na yapılacak bir pist ve bir terminal ile 3. havalimanı ihtiyacının ortadan kalkabileceğini; ancak Binali Yıldırım’ın sıcak bakmadığını yazdı. “Yerel’den Global’e’ THY’nin Yükseliş Dönemi” adlı kitabında Topçu şu bölümlere yer verdi:

 

— THY’nin agresif büyümesi sonucu, Atatürk Havalimanı artan hava trafiğini kaldıramıyordu. Sürekli iyileştirmelerle durumu kurtarıyorduk. Havalimanında bir paralel pist ve ek bir terminal işi kurtarabilirdi. Üç alternatif hazırlandı. İki versiyonda THY yönetim binası ve cami minaresinin uçlarının yıkılması gerekiyordu. Kamulaştırmaya da ihtiyaç yoktu. Atatürk Havalimanı’na inen 100 uçaktan yaklaşık 70 kadarı dar gövde uçaklardı. Bu da 2030’a kadar ihtiyacı karşılıyordu.

— DHMİ tarafına “işin nasıl olmayacağını anlatın” talimatı verilmiş, katılanlar tembihlenmişti. DHMİ yeni bir pist yapılma maliyetinin 15 milyar doları bulacağını anlattı. Binali Bey’e “2 milyar doları verin yapayım (yeni pist) THY’de hatırı sayılır bir para kazansın” dedim.

— Binali Bey “Yeni havalimanının ilk bölümünü biz 2015’in ilk çeyreğinde teslim edeceğiz” dedi. Cemal Şanlı’da “Atatürk Havalimanı’ndaki iş de aynı sürede bitecekse, yeni havalimanı daha mantıklı dedi. “İmkansız” dedim. Binali Yıldırım “Biz, Bakanlık olarak söylediğimizden önce bitiririz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU