"SNL'in ilk Aspergerli sunucusuyum" diyen Elon Musk'ın yanlış konuştuğu kanıtlandı

Tesla milyarderi iddiasını açılış monoloğunda dile getirdi

Saturday Night Live (SNL) izleyicileri, açılış monoloğunda Asperger sendromlu olduğunu açıklayan Elon Musk'a tepki gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla CEO'su, haftalarca süren tartışmalardan sonra 8 Mayıs'ta ilk kez sunuculuk yaptı. Musk'ın sunuculuğu izleyicileri ikiye böldü; birçok kişi Musk'ın sunucu yapılmasından hayıflanırken diğerleri Musk'ın sunduğu bölümün daha "gerçeküstü" yönlerini vurguladı.

Musk sahneye teşrif ederken, tıpta Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) denilen Asperger sendromuna sahip olduğunu ilk kez kamuoyuna açıkladı.

Musk, "Aslında bu gece SNL'i sunan Asperger sendromlu ilk kişi olarak tarih yazıyorum" dedi ve ekledi:

Veya en azından bunu kabul eden ilk kişiyim.

Ancak kısa süre sonra izleyiciler sosyal medyada Dan Aykroyd'un da Asperger sendromlu olduğunu ve 2003 yılında skeç programını sunduğunu belirtti. Aykroyd, OSB'si olduğunu 1980'lerde keşfetmişti.

Bir izleyici, "@elonmusk#asbergersendromu hakkında @nbcsnl'de kamuya açık şekilde konuştuğu için alkışlıyorum ancak yanılmıyorsam SNL ve komedi efsanesi @dan_aykroyd, Asperger ve Tourette sendromuyla mücadelesini kamuoyuna açıklamıştı" diye yazdı.

Bir başkası, “(Musk) ilk Aspergerli sunucu olduğunu söyledi. Bu yanlış; bu kişi Dan Aykroyd'du" diye ekledi.

Monoloğu sırasında "bu gece oyuncularla çok fazla göz teması" kurmayacağını belirten Musk şu espriyi yaptı: "Ama endişelenmeyin, emülasyon modunda (Bir yazılımı üzerinde çalışmak üzere tasarlanmadığı başka bir donanımda çalıştırmayı ifade eden bilgisayar terimi -ç.n.) insan olarak çalışmakta gayet iyiyim."
 

newFile-2.jpg
Elon Musk, Saturday Night Live'da (YouTube)​​​​​​​


Asperger sendromlu bazı Twitter kullanıcıları, epey tartışmalı bir figür olduğu için Musk'ın yorumlarından memnun olmadıklarını açıklamasına rağmen, çoğu kişi milyarderi bu kadar açık sözlü olduğu için övdü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU