15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine ödenen destek yüzde 50 artırıldı, dini bayramlar ve temmuz ayında da ödeme yapılacak

15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine ödenen 1000'er liralık destek aylık 1500 liraya çıkarıldı. Ayrıca dini bayramlarda 1000'er lira destek verilmesi kararlaştırıldı

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında 15’inci toplantısını yaptı / Fotoğraf: ailevecalisma.gov.tr

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu'nca 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine ödenen desteğin 1500 liraya çıkarıldığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu 15'inci toplantısının Bakan Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Açıklamada, Vakıf Yönetim Kurulu'nun söz konusu toplantısında aldığı kararlara yer verildi. Buna göre, Nisan 2020'den bugüne kadar 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine ödenen aylık 1000'er liralık destek 1500 liraya çıkarıldı.

Toplantıda ayrıca 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine dini bayramlarda 1000'er lira destek verilmesinin yanı sıra 15 Temmuz'a ithafen iki ayrı ödeme olacak şekilde toplam 3 bin lira ödeme yapılması kararı alındı.

15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine Vakıf tarafından Nisan 2020'den bugüne kadar 12 ödeme yapılırken, sağlanan toplam destek 35 milyon lirayı aştı.

Gaziler eylem yapmıştı

Haklarında toplanan bağışların kendilerine ulaşmadığı ve verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle oturma eylemi yapan 15 Temmuz gazileri, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmek isteyince polis müdahalesi ile karşılaşmıştı.

15 Temmuz gazileri olayların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüş ve Soylu'nun sorunlarının çözüleceği yönünde söz vermesi üzerine eylemi sona erdirmişlerdi.

Gaziler ve şehit yakınları son olarak  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklamasında “Kamuoyunda ‘3 bin 200 maaş alıyorlar, her şehit ailesi ve gaziye ev verdiler’ algısı oluşturulmuş ve gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca toplanan yardımla ilgili, kamuoyunda çokça dillendirilen bu yardımların, bağış sahibi milletimize iade edilsin deniliyorsa buna da hiç itirazımız yok. Yeter ki biz bu algıdan kurtulalım. Devletimiz bir vakıf kurmuş ve tasarrufunu da şehit yakınları ve gaziler için yapacağını duyurmuştur. Bundan hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. Vakfımızın da Mehmetçik Vakfı gibi emsal teşkil ederek işlev kazanması en büyük arzumuzdur” demişlerdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU