Marcus Rashford, "Çocuklarını beslemek ebeveynlerin işidir" diyen parlamento üyesine tepki gösterdi

Manchester United'ın yıldız oyuncusu Marcus Rashford, Twitter'da "Çocuklarını beslemek ebeveynlerin işidir" diyen Muhafazakar Parti'den parlamento üyesi Kevin Hollinrake ile tartışmaya girdi

Marcus Rashford / Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık'taki sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Premier Lig ekiplerinden Manchester United’ın yıldız oyuncusu Marcus Rashford, Muhafazakar Partili bir parlamento üyesi olan Kevin Hollinrake ile Twitter’da bir tartışmaya girdi.

Tartışma, Kevin Hollinrake’in 186 bin kişiye hükümet yardımıyla yemek ulaştırıldığını ifade eden bir tweet atmasıyla başladı.

 

 

Bu paylaşıma bir Twitter kullanıcısı “Şüphesiz bir başarı, Kevin ve eminim ki ağırlama endüstrisi tarafından da sıcak karşılanmıştır. Hakkını vermemiz gerekir. Hazır yemek konusunu tartışıyorken, neden bir futbolcu, toplumumuzdaki aç çocuklar için bir şeyler yapmak zorunda kalıyor? Bu hükümetin işi değil mi?” şeklinde bir yanıt verdi.

 

 

Hollinrake, çocuklarına yiyecek bulmakta zorlanan çiftlerin, ebeveynlik sorumluluklarını yerine getirmekte başarısız olduklarını ifade ederek, "Yapabildikleri yerde, çocuklarını beslemek ebeveynlerin işidir" cevabını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Parlamento üyesinin verdiği cevaba kayıtsız kalmayan yıldız oyuncu, tweet atmadan önce zorluk içindeki ailelerle konuşması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Tweet atmadan önce ailelerle konuşmanızı tavsiye ederim. Bugüne kadar çocuklarını beslemek istemeyen veya besleyemediği için sorumluluk hissetmeyen bir tane bile ebeveyne rastlamadım. Bu yorumun bir Parlamento Üyesi’nden gelmesini bir kenara koyuyorum; böyle yorumlar insanların kendi gerçeklerini konuşmasını ve yardım istemesini engelliyor. Birbirimizi ayağa kaldırmamız lazım. Böyle bir tweet’i kim atarsa atsın aynı cevabı verirdim.

 

 

Fahri doktora ile onurlandırılmıştı

Haziran ayında hükümetin okullardaki ücretsiz yemek yardımını kaldırmasının ardından sosyal medyada yeni bir hareket başlatan genç futbolcu, başbakan Boris Johnson'ın fikrini değiştirerek yasanın yeniden yürürlüğe girmesinde büyük rol oynamıştı. 

 

 

Birleşik Krallık'ta 1 milyon 280 binden fazla çocuğun yararlandığı yasa, ülkeye yılda 120 milyon sterline mal oluyor.

Marcus Rashford, "Çocuklar aç kalmasın" kampanyasındaki başarısı dolayısıyla Manchester Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanıyla onurlandırılmıştı. 

 

 

Manchester Üniversitesi bugüne kadar sadece Kırmızı Şeytanlar'ın iki efsanesi Sir Alex Ferguson ve Sir Bobby Charlton'a fahri doktora unvanı vermişti.

 

Independent Türkçe, Skor

 

DAHA FAZLA HABER OKU