Loic Remy, Çaykur Rizespor'da: Pek çok kulüp benimle görüştü ama tercihim Rizespor oldu

Çaykur Rizespor, Loic Remy'yi transfer ettiğini açıkladı. İmza töreninde konuşan Fransız futbolcu, "Geçen sene kulüp şanssızlık yaşamış olabilir. Bu beni daha da motive edecek" dedi

Loic Remy / Fotoğraf: Reuters

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Fransız futbolcu Loic Remy'yi kadrosuna kattığını duyurdu.

Yeşi-mavili kulübin internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Fransız yıldız forvet Loic Alex Teliere Hubert Remy ile kulübümüz Çaykur Rizespor arasında 2 sezonluk anlaşmaya varıldı.

İmza töreninde konuşan Remy, Rizespor'un projesine inandığını belirterek şöyle konuştu:

Rize'de olduğum için çok mutluyum. Büyük bir karar aldım. Burada bir sürü insan imza atmamı bekliyordu. Pek çok kulüp benimle görüştü ve iyi kontratlar sundular. Tercihim Rizespor oldu. Geçen sene kulüp şanssızlık yaşamış olabilir. Bu beni daha da motive edecek. Rizespor'un sportif direktörü ile birkaç gün önce görüştüm ve çok güzel şeyler söyledi. Burada bildiklerimi gençlerle paylaşmak istiyorum. Rizespor bu sene çok farklı işlere imza atacak.

Lille'de takım arkadaşı olan Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik'in kendisine Rize ile ilgili güzel şeyler anlattıklarını söyleyen Remy, "Rizespor'un bu sene iyi yerde olacağını söylediler. Başka bir kulüple görüşüyordum ama Rize'yi seçtim" dedi.

"Fenerbahçe ile görüştük"

Fenerbahçe ile transfer görüşmesi gerçekleştirdiğini açıklayan Remy, şunları kaydetti:

Sadece Fenerbahçe değil, birçok kulüple temasımız oldu. Sadece Türkiye'den değil, birçok ülkeden takımlarla görüştük. Türk halkı çok heyecanlı, çok istekli. Bu da kararımı etkiledi.

Kariyerine Olympique Lyon'da başlayan ve Lens, Queens Park Rangers, Newcastle United, Chelsea, Crystal Palace, Getafe ve Lille gibi kulüplerde forma giyen Remy, Chelsea ile bir Premier League, Olympique Lyon ile iki Fransa Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Aktif futbol yaşantısında en çok Marsilya forması giyen 33 yaşındaki Remy, 111 kez sahaya çıkarken 42 gol ve 13 asistlik performans sergiledi.

Fransız futbolcu, Lille ile sözleşmesini tamamlamasının ardından takımdan ayrılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU