Soylu’dan cinsel saldırı sonrası yaşamına son veren kadın hakkında açıklama: Cenazesi bizim cenazemizdir

"Genç kızımızın abisi mesai arkadaşımız, bir polis memuru. Bu açıdan da mesuliyetimiz var"

Musa Orhan’ın tecavüz etmesi sonucu intihara sürüklenen genç kadın, Batman Asri Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye aile dışında kimse alınmazken polis bölgedeki diğer kişilere müdahale etmişti. (Fotoğraf: JinNews)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Musa Orhan isimli uzman çavuşun cinsel istismarının ardından yaşamına son veren kadının cenazesi hakkında konuştu. Soylu, kadının ağabeyinin polis olduğunu açıklarken “Cenaze, bizim cenazemizdir” dedi.

“İhraç edilecek”

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuşan Soylu, yaşanan olayla ilgili şunları söyledi:

Bir güvenlik mensubu, bu tür bir olayın içinde yer aldığında önce açığa alırız, ardından da ihraç ederiz. Bu uzman çavuşla ilgili açığa alma işlemi bir ay önce gerçekleşti, ayrıca ihraç işlemi de hemen başlatıldı.

“Bizim cenazemiz”

Olayı tüm evreleriyle ele alıp titizlikle incelemek lazım. Cenaze, bizim cenazemizdir. İki nedenden dolayı bizim cenazemizdir: Görevimiz gereği mesuliyetimiz var, bu bir. İkincisi de bu aile bir polis ailesi. Genç kızımızın abisi mesai arkadaşımız, bir polis memuru. Bu açıdan da mesuliyetimiz var.

“Görevimizi yaptık”

Bu konuda yargının önüne ne konmuştur, yargının önünde ne vardır, bunu yargı inceliyor. Yargının da üzerine düşen görevi yapacağına inancım ve güvenim tamdır.

“PKK’nın amacı belli”

Elbette bu olayın bazı çevreler tarafından sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmektir. Tecavüze de şiddete de zerre kadar prim vermeyiz. Her ikisine de tabii ki hayır!

Ne olmuştu?

Siirt’te görev yapan Musa Orhan isimli uzman çavuş, 18 yaşındaki kadına tecavüz etmiş ve intihara sürüklenmesine neden olmuştu.

16 Temmuz’da Batman’ın Beşiri ilçesinde yaşamına son vermeye teşebbüs eden genç kadın, o tarihten bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu. Ancak kadının 18 Ağustos’ta vefat haberi gelmişti.

Bunun üzerine sosyal medyada “#MusaOrhanTutuklansın” etiketiyle kampanya başlatılmıştı.

Genç kadının intiharının ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan soruşturma başlatılan uzman çavuş Orhan ise 17 Temmuz’da çıkarıldığı Siirt Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘adli kontrol’ tedbiri ile serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında Musa Orhan hakkında düzenlenen iddianame de Siirt Ağır Ceza Mahkemesi tarafından başsavcılığa iade edilmişti. Bunun üzerine başsavcılık tarafından iddianamenin iadesi kararına karşı yapılan itirazın kabul edildiği öğrenildi.

Başsavcılık da yaptığı yazılı açıklamada, “Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Siirt Barosu, soruşturma kapsamında uzman çavuş Musa Orhan’ın açığa alındığını açıkladı.

Orhan, dün akşam saatlerinde teslim oldu ve tutuklandı.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU