Russell Crowe, Gladyatör’ün senaryosunu beğenmeyince rolü neredeyse geri çevirecekmiş

Bu sene filmin 20. yılı

Russell Crowe, Romalı general Maximus Decimus Meridius’u canlandırdığı Ridley Scott filmi Gladyoatör’ü (Gladiator) geri çevirmenin kıyısından döndüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NME’de yer alan habere göre oyuncu filmin 20. yılı vesilesiyle Variety’e konuştu, senaryoyla ilgili çekincelerini anlattı.

“Senaryoyu okudum ve bunun bir film olmadığını düşündüm” diyen Crowe sözlerini şöyle sürdürdü: 

Sonra (yapımcı) Parkes, ‘ Sene M.S. 184, Romalı bir generalsin ve yönetmenin Ridley Scott olacak’ dedi. Bu da benim adıma Ridley’le konuşmayı istemek için yeterliydi.

Roma konulu epik film 11 Oscar adaylığı aldı, Crowe’un performansı için En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ve En İyi Film ödülü de dahil olmak üzere, 5 ödül kazandı.

Crowe, role hazırlanırken geçirdiği fiziksel dönüşümden de bahsetti: 

Köstebek’in (The Insider) çekimlerinden yeni dönmüştüm, dev gibiydim. Saçım yoktu çünkü o film için bir peruk takıyordum. Daha rahat etmek ve perukları daha hızlı takıp çıkarabilmek için kafamı kazımıştım. Romalı bir general gibi görünmüyordum.

Paramount Stüdyoları 2018’de Ridley Scott ve Peter Craig’in dahil olduğu bir Gladyatör devam filminin geliştirme aşamasında olduğunu doğrulamıştı.

Hikayenin ilk filmdeki olaylardan 25-30 yıl sonra geçmesi ve Commodus’un yeğeni Lucius’u konu alması planlanıyordu. Öte yandan ilk duyurudan sonra filmin gelişimiyle alakalı yeni bir bilgi gelmedi.

 

NME

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU