Emmanuel Adebayor'dan yardım tepkisi: Ülkeye koronavirüsü ben getirmedim, bağış yapmıyorum

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle futbol camiası birçok yardımda bulunurken, Togolu yıldız futbolcu Emmanuel Adebayor, bağışta bulunmayacağını açıkladı

Emmanuel Adebayor, bir dönem Kayserispor'da da forma giymişti / Fotoğraf: AA

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından dünyada 180'den fazla ülkede etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok devlet, sivil toplum örgütleri ve sporcular yardım çağrısında bulunurken, Emmanuel Adebayor'dan aksi yönde bir çıkış geldi. 

Bir dönem Türkiye'de Medipol Başakşehir ve Kayserispor da forma giyen Togolu Adebayor, Kovid-19 nedeniyle yapılan bağış kampanyalarına katılmayacağını duyurdu. 

Karantina nedeniyle ülkesine dönen ve izolasyonda olan 36 yaşındaki futbolcu bağış yapmadığı için yapılan eleştirileri, "Koronavirüsü ülkeye ben getirmedim, bağış yapmıyorum" şeklinde yanıtladı.

Adebayor, Samuel Eto'o, Dider Drogba ve Sadio Mane gibi Afrikalı futbolcuların salgında ülkelerine yaptıkları bağışları örnek göstererek kendisini eleştirenlere şunları söyledi: 

Beni Eto'o ve Drogba'yla kıyaslayıp, neden şimdiye dek bir yardım vakfı kurmadığımı ya da neden bağış yapmadığımı soranlar için üzgünüm. Ama ne yazık ki ben onlar değilim. Ben Emmanuel Sheyi Adebayor'um ve her zaman istediğimi yapacağım. Ne istiyorsam onu yiyor, ne yapmak istiyorsam onu yapıyorum. Togo'da, bağış yapmadığım için beni eleştiren insanlar olacak. Bazıları ülkeye virüsü benim getirdiğimi düşünüyor. Bu çok talihsizce ama bu ülke böyle işte. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adebayor, profesyonel futbol kariyerinde Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giymişti. 

Togolu golcü, Kayserispor ile yolları ayırdıktan sonra geçtiğiz şubat ayında Paraguay ligi ekiplerinden Olimpia ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Togo'da son verilere göre 88 Kovid-19 vakası tespit edilirken, 6 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU