İlahiyatçı yazar Şenocak'tan tartışma başlatan koronavirüs paylaşımı

Şenocak'ın Twitter hesabından yaptığı ve "Korona, Kur'an'a talebe olmayan dünyayı terbiye etmeye mi memur?" şeklindeki paylaşımı tartışma yarattı. Bazı kullanıcılar, Şenocak'a koronavirüs nedeniyle camilerin de kapatıldığını yazdı, görseller paylaştı

İhsan Şenocak'ın paylaşımı tartışma yarattı / Fotoğraf: Milli Gazete

İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak'ın sosyal medya hesabından paylaştığı ve "Korona, Kur'an'a talebe olmayan dünyayı terbiye etmeye mi memur?" diye sonlandırdığı mesajı tartışmaya yol açtı. Bazı Twitter kullanıcıları koronavirüs nedeniyle camilerin de boşaldığını yazarak Şenocak'a cevap verdi.

Sosyal medyada koronavirüse dair farklı görüşler dile getirilmeye devam ediyor.

Bu görüşlerden bazıları da tartışma yaratmakta.

Bunlardan biri de ilahiyatçı yazar İhsan Şenocak tarafından paylaşıldı.

Şenocak'ın Twitter hesabından yaptığı "Zina merkezleri kapandı.Fuhuş albümü medyâ yeni sarmaş dolaş pozlar bulamıyor.Kadın tacirleri işsiz kaldı.Plajlar boş,yetkililer içki içmenin zararlarından bahsediyor.Mazlumlara kan kusturan katiller inlerine çekildi.Korona,Kur'an'a talebe olmayan dünyayı terbiye etmeye mi memur?" şeklindeki paylaşımı çok sayıda tepki aldı.

 

 

 

Şenocak, bir diğer paylaşımında ise şöyle dedi.

Süper güçlere,donanımlı ordulara,dev bütçelere bakıp sanki Allah Azze ve Cellenin her şeye kadir olduğunu göremez; Zulüm,zina,faiz,kumar dünya gerçeğidir,değişmez demişti insanlık.Belki de Allah(cc)dünyayı acze düşüren bu virüsle bize kudretini gösteriyor,uyanın,tevbe edin,diyor.

 

Şenocak'a kapatılan camileri hatırlattılar

Şenocak'ın bu paylaşımına çok sayıda tepki mesajı geldi.

Cevap veren bazı kişiler Koronavirüs nedeniyle ziyarete kapatılan Kabe etrafındaki boşluğun görsellerini paylaşırken kimisi de önlemler nedeniyle camilerin de kapatıldığını hatırlattı.

 

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU