İstanbul, Ankara, Konya, Çanakkale... Her yerde sis var

Dün gece etkisini artıran sis nedeniyle görüş mesafesi düştü; Konya’da yaşanan kazada 1 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

İstanbul sabah saatlerinde sis altında kaldı

İstanbul Boğazı çevresinde sabah saatlerinde sis etkili oldu. Kentte gece saatlerinde başlayan sis, sabaha doğru etkisini artırdı. 

Özellikle boğaz çevresinde etkisini artıran sis nedeniyle Kız Kulesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sis içinde kaldı. 

 

 

Ankara da sis altına kaldı

Yoğun sis başka kentlerde de etkili oldu. Bunlardan biri de başkent Ankara. Kentte sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü.  

Konya'da sisli yolda 10 araç birbirine girdi: 1 ölü

Konya’da da, özel organize sanayi sitesi önündeki duble yolda, yoğun sis nedeniyle 10 araç birbirine girdi. Zincirleme kazada, 1 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. 

Kaza, saat 10.00 sıralarında, Konya- Ankara yolunda bulunan özel organize sanayi sitesi önündeki duble yolda meydana geldi. Sisin etkili olduğu yolda, aralarında kamyonların da olduğu 10 araç birbirine girdi. Zincirleme kazada, 1 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Kaza ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. 

Çanakkale Boğazı, sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

Sis altına kalan yerlerden biri de Çanakkale Boğazı oldu. Yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.

Sabah saatlerinde etkisini artıran sis nedeniyle, görüş uzaklığının düşmesi, deniz ulaşımını etkiledi. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi yetkilileri, boğazı saat 09.30'da sis nedeniyle transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapattı. Yetkililer, telsiz kanalından gemi kaptanlarını durum hakkında bilgilendirdi. Çanakkale Boğazı'na giriş yapamayan gemiler, demir bölgelerinde bekletildi. Boğaz hattındaki feribot seferleri ise yapılmaya devam edildi.

 

DAHA FAZLA HABER OKU