Avrupa Birliği İsrail'e Gazze'ye yardımları artırmak için geçişleri açma çağrısında bulundu

AB Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Lenarcic “İsrail'i, kuzey dahil Gazze'ye daha fazla yardımın girebilmesi için ek geçişler açmaya çağırıyoruz" dedi

Filistinli bir kadın, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta ailesi için yemek hazırlıyor / Fotoğraf: Reuters

Avrupa Birliği dün İsrail'e, Gazze'ye daha fazla yardımın ulaşabilmesi için Güney Kıbrıs'tan deniz koridoru boyunca ek geçişler açması çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avrupa Birliği Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Janez Lenarcic, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, “Kıbrıs'tan deniz koridoruna verdiğimiz destekle, İsrail'i, kuzey dahil Gazze'ye daha fazla yardımın girebilmesi için ek geçişler açmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler'in toplam 2,4 milyon kişiden 2,2 milyonunun kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardığı kuşatma altındaki bölgeye giren yardım miktarı hâlâ çok az ve nüfusun asgari ihtiyaçlarını karşılamıyor.

Savaş sonucunda 1,7 milyon kişi yerinden edildi ve bunların çoğunluğu, Birleşmiş Milletler'e göre, İsrail'in karadan işgal etme tehdidinde bulunduğu Refah şehrinde Mısır sınırı yakınında toplanıyor

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU