ABD, Gazze’ye yardım ulaştırmak için kurulan yeni deniz koridoru üzerinde çalışıyor

Blinken, deniz koridorun kurulmasının ardından bunun Gazze’ye günde 2 milyona kadar öğün dağıtımını sağlayacağını duyurdu

Filistinliler, Ramazan ayında şiddetli gıda kıtlığının ortasında yiyecek almayı bekliyor / Fotoğraf: Reuters

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler’den (BM) yetkililerle, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yeni deniz koridorunun çalışır hale getirilmesini tartışmak üzere bir video konferans düzenledi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre Blinken, deniz koridorun kurulmasının ardından bunun Gazze’ye günde 2 milyona kadar öğün dağıtımını sağlayacağını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yardım kuruluşları, İsrail ile Hamas arasında beş aydır devam eden savaşın pek çok bölgeyi açlığın eşiğine getirdiğini söylüyor.

Kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne giren yardım miktarı hala yetersiz ve nüfusun asgari ihtiyaçlarını karşılamıyor.

BM, Gazze Şeridi’ndeki toplam 2,4 milyon kişiden 2,2 milyonunun kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor.

İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms’a ait bir gemi, Salı günü 200 ton gıda yüküyle, GKRY’den Gazze’ye kadar yaklaşık 400 kilometrelik bir yolculuğa çıktı.

GKRY Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, Gazze Şeridi’ne yardım taşıyan ilk geminin görevini tamamlamasının ardından ikinci geminin Larnaka Limanı’ndan yol çıkmaya hazır olduğunu açıkladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU