Hamas: Blinken’ın ateşkesle ilgili açıklamaları hareket üzerinde baskı oluşturma girişimidir

Hamas yöneticisi Zuhri, “Blinken’ın Hamas üzerinde baskı kurmaya ve işgali temize çıkarmaya çalışmasının şaşırtıcı olmadığını” söyledi

İsrail'in Refah’a yönelik hava saldırılarında ölen yakınlarının naaşlarının başında ağlayan Filistinliler / Fotoğraf: Reuters

Hamas'ın yurtdışındaki siyasi departmanının başkanı Sami Ebu Zuhri bugün yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in açıklamalarının ‘gerçeğe aykırı olduğunu’ ve “ABD'nin değil İsrail'in dışişleri bakanı gibi çalışan Blinken’ın Hamas üzerinde baskı kurmaya ve işgali temize çıkarmaya çalışmasının şaşırtıcı olmadığını” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ebu Zuhri, Reuters'a yaptığı açıklamada Hamas'ın ateşkes için yapılan son teklifi halen müzakere ettiğini ifade etti.

Ebu Zuhri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail müzakere heyetinin de kabul ettiği üzere, bir anlaşmaya varılmasını engelleyen kişi olduğunu ve birkaç gün önce İsrail'in değerlendirilmekte olan resmi yanıtını aldıklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise İsrail ziyareti sırasında ABD'nin İsrail ile Hamas arasında esirlerin serbest bırakılmasını da içeren bir ateşkes anlaşmasına varılması konusunda ‘kararlı’ olduğunu açıkladı.

Blinken, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Tel Aviv'de yaptığı görüşmede, “Bu zor zamanlarda bile ateşkese varmaya, Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli esirleri evlerine getirmeye ve bunu hemen yapmaya kararlıyız. Bunun gerçekleşmemesinin tek nedeni Hamas” ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU