Samih Şukri: İsrail hükümetinin açıklamaları barış iradesini yansıtmıyor

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, “Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin şu anda karşı karşıya olduğu insani felaketin tek sorumlusu İsrail’dir” dedi

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri / Fotoğraf: DPA

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri bugün Kahire el-İhbariyye televizyon kanalına verdiği demeçte, ‘İsrail hükümetinin mevcut açıklamalarının barış iradesini yansıtmadığını’ söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şukri, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta askeri operasyonlarını genişletmesinin ‘insani durumu daha da kötüleştirdiğini’ belirterek, ‘yaşanılanların uluslararası toplum tarafından kabul edilmeyeceğini ve çok ciddi zararlara yol açacağını’ yineledi.

Şukri dün İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Mısır'ı Refah Sınır Kapısı’nı kapatmakla suçlayan sözlerini eleştirerek, Mısır’ın Gazze Şeridi'nde insani bir krizi önlemenin ‘anahtarını elinde tuttuğunu’ ifade etti.

Mısırlı bakan yaptığı açıklamada ülkesinin, İsrail tarafının izlediği ‘gerçekleri çarpıtma ve sorumluluktan kaçma politikasını’ kategorik olarak reddettiğini vurgulayarak, “Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin şu anda karşı karşıya olduğu insani felaketin tek sorumlusunun İsrail olduğunu” belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU