Avustralya Parlamentosu'nda tecavüze dair davada yargıç kararını açıkladı

Federal hükümetin eski danışmanı, iş arkadaşıyla cinsel ilişkiye girmeye "kararlıydı"

(Reuters)

Avustralya hükümetinin eski danışmanı Bruce Lehrmann, pazartesi günü bir yargıç tarafından iş arkadaşı Brittany Higgins'e parlamento binasındaki bir ofiste tecavüz ettiğinin hükmedilmesinin ardından açtığı iftira davasını kaybetti.

Scott Morrison hükümetinde çalışan 28 yaşındaki Lehrmann, 2021'de Higgins'le yapılan bir röportajı onun ismini vermeden yayımlayan Avustralya merkezli medya şirketi Network 10'e iftira davası açmıştı.

Röportaj, özellikle Higgins'in Morrison'ı "mağduru suçlamakla" eleştirmesinin ardından siyasette kadınlara yönelik ayrımcılık ve kötü muameleye dair ülke çapında infial uyandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lehrmann herhangi bir yanlış yaptığını reddetmişti. 

Avustralya Federal Mahkemesi Yargıcı Michael Lee, Network 10'in haberin doğru olduğunu savunmasının ardından Lehrmann'ın iftira davasını reddetti.

Yargıç, Lehrmann'ın Higgins'e tecavüz ettiğine, ceza davalarında kullanılan "tüm makul şüphelerden öte" standardı yerine hukuki davalarda kullanılan daha düşük "olasılıklar dengesi" standardına göre karar verdiğini söyledi.

Yargıç mahkemede, "Tecavüz hakkında vardığım sonuç: Lehrmann, Higgins'e tecavüz etmiştir" dedi. Yargıcın açıklamaları onbinlerce izleyiciye canlı olarak yayımlanıyordu. 

Lee, "Bunun olasılıklar dengesine dayalı bir bulgu olduğunu hemen vurgulamak isterim" diye ekledi.

Yargıç, Lehrmann'ın Higgins'in rızası olup olmadığına aldırış etmeden parlamento binasındaki bir senatörün ofisinde ona tecavüzde bulunduğunu tespit etti.

Lee, Lehrmann'ın Higgins'le cinsel ilişkiye girmeye "kararlı" olduğunu ortaya koydu. 

9News'un haberine göre, Yargıç Lee daha önce Lehrmann'ı güvenilmez ve yalancı bir tanık olduğu için acımasızca eleştirmişti. Yargıç, "Lehrmann, çıkarlarına uyduğunu düşündüğü takdirde gerçeklerden uzaklaşmaktan çekinmemiştir" demişti.

Önemli noktalarda kasıtlı olarak yalan söylediğine kanaat getirdim.

Lehrmann ilk olarak 2019'da başkent Canberra'daki bakanlık ofisinde Higgins'e tecavüz etmekle suçlanmıştı.

Lehrmann'ın 2022'de yargılandığı ceza davası, bir jüri üyesinin davayla ilgili bireysel araştırma yaptığının tespit edilmesinin ardından düşmüş ve savcıların bu durumun Higgins'in ruh sağlığına ciddi zarar vereceğini söylemesi üzerine yeniden yargılama önerisinden vazgeçilmişti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU