Bebek penguenlerin ilk kez kayalıklardan suya atladığı anlar görüntülendi

Daha önce eşi benzeri çekilmemişti

Görüntülerin yer aldığı belgesel, 22 Nisan 2025'te gösterime girecek (National Geographic) 

National Geographic için çalışan ödüllü belgeselci Bertie Gregory, Antarktika'da iki ay geçirerek İmparator penguenlerin daha önce görülmemiş anlarını kayda aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlar arasında bebeklerin ilk kez kayalıklardan suya atlaması da var. İlginç görüntülerde ufaklıkların kendilerini sırayla 15 metre yükseklikten okyanus sularına bırakması da yer alıyor. 

10 bin hayvanlık bir sürüyü takip eden Gregory, 6 aylık yavruların buzların hemen dibindeki sulara atlayışını Ocak 2024'te belgeledi. 

30 yaşındaki Britanyalı, perşembe günü Good Morning America adlı programda yayımlanan röportajında yavruların ilk kez yüzmek üzere atladığını vurguladı:

Normalde deniz buzundan atlarlar ki o da yarım metre civarında bir yükseklik anlamına gelir. Bu yavruların farklı bir yere gittiğini fark ettik. Drone'u çalıştırdım ve neler olduğunu görmek üzere oraya yolladım. 15 metrelik bir falezin kıyısında toplandıklarını gördüm. Güney Okyanusu'ndaki ilk yüzüşleri için o mesafeden tek tek atlamaya başladılar.

National Geographic'in dün YouTube'e yüklediği görüntüler, bu platformda neredeyse 150 bin kez izlendi.

Cesur bir yavrunun öncülük yaptığı, sonrasında da diğerlerinin onu tek tek takip ettiği görülüyor. 


Bertie Gregory bu atlayışın görüntülerde kolay gözüktüğünü işaret ederek şöyle konuştu:

Suyun altında dev buz kütleleri vardı yani bu asfalta atlamak gibi bir şeydi. Yüzeye çıkarak yalnızca hayatta kalmayı değil, yüzmeyi de başarmalarına şaşırdım. Bu, hayatlarındaki ilk yüzüştü.

Bu görüntüler, kanalın 2025'te vizyona sokacağı "Penguenlerin Gizemi" (Secrets of the Penguins) belgeselinde yer alıyor. 


Independent Türkçe, New York Post, National Geographic

DAHA FAZLA HABER OKU