İsrail Genelkurmay Başkanı: Er ya da geç Hamas yetkililerine ulaşacağız

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, “Çok cepheli bir savaş veriyoruz ve tüm cepheler üzerinde savaşmaya hazırız” dedi

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi / Fotoğraf: Reuters

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki savaşın devam ettiğini belirterek, “Er ya da geç Hamas yetkililerine ulaşacağız” dedi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik savaşının altıncı ayının bitimine denk gelen açıklamalarında Halevi, “Çok cepheli bir savaş veriyoruz ve tüm cepheler üzerinde savaşmaya hazırız” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Arap Dünyası Haber Ajansı'ndan (AWP) aktardığı habere göre Halevi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin herhangi bir yerinde Hamas tugaylarını bırakmayacağını ve karar verilir verilmez harekete geçeceğini vurguladı.

“Esirlerin geri dönüşü, mümkün olan en kısa sürede ulaşmak için çalıştığımız acil bir hedeftir” diyen Halevi, Gazze Şeridi'nin tamamında Hamas'ın tasfiyesi de dahil olmak üzere Gazze'deki savaşın tüm hedeflerine ulaşılmadığını vurguladı.

Lübnan Hizbullah'ı ve İran konusuna da değinen Halevi, Hizbullah'ın Gazze savaşına katılmasının bedelini giderek daha fazla ödeyeceğini söyledi.

Halevi, İsrail'in İran'la hem saldırı hem de savunma anlamında başa çıkabilecek kapasitede olduğunu ve bunun için kendisini iyi hazırladığını vurguladı.

“İyi savunma sistemlerimiz var. İran'a yakın ve uzak yerlerde güçlü bir şekilde karşı koyabiliyoruz” ifadelerini kullanan Halevi, İran rejimini ‘Hizbullah dahil Tahran'ın bölgedeki takipçileri’ olarak tanımladığı herkesi yönlendirmek ve finanse etmekle suçladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU