İsrail Savunma Bakanı: İran karşısında her türlü senaryoyla başa çıkmak için hazırlıklarımızı tamamladık

Açıklamada, “Değerlendirmenin tamamlanmasının ardından Bakan Gallant, savunma kurumunun İran'a karşı ortaya çıkabilecek herhangi bir senaryo durumunda karşılık vermek üzere hazırlıklarını tamamladığını doğruladı” denildi

Fotoğraf: AA

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant bugün (pazar) yaptığı açıklamada İran'la yaşanabilecek herhangi bir senaryoyla başa çıkmak için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre Gallant'ın ofisinden yapılan açıklama, Gallant'ın üst düzey ordu yetkilileriyle yaptığı ‘operasyonel durum değerlendirmesinin’ ardından geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Değerlendirmenin tamamlanmasının ardından Bakan Gallant, savunma kurumunun İran'a karşı ortaya çıkabilecek herhangi bir senaryo durumunda karşılık vermek üzere hazırlıklarını tamamladığını doğruladı.”

Geçtiğimiz pazartesi günü Şam'daki İran konsolosluğu bombalanmış ve aralarında İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun (DMO) yurt dışı kolu olan Kudüs Gücü komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi'nin de bulunduğu 13 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail'i konsolosluk binasını bombalamakla suçlayan İran, misilleme sözü verdi. İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri dün (Cumartesi) yaptığı açıklamada misillemenin ‘doğru zamanda ve yerde olacağını ve düşmanı yaptığı eylemden ötürü pişman edeceğini’ söyledi. Bakıri ayrıa, “İntikamın yöntemini biz belirleyeceğiz” ifadesini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU