Bradley Cooper senaryo değişince suç dramasını bırakmak istemiş

Eleştirmenler "iddialı bir destan" demişti

15 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film dünya çapında 47 milyon dolar kazanmıştı (Focus Features)

Babadan Oğula'nın (The Place Beyond The Pines) yönetmeni Derek Cianfrance, Bradley Cooper'ın yeniden yazılan senaryoyu gördükten sonra filmi bırakma raddesine geldiğini açıkladı.

Başrollerini Ryan Gosling ve Eva Mendes'in paylaştığı suç dramasının senaristliğini de üstlenen yönetmen, IndieWire'a röportaj verdi.

Her kelimesi yeniden yazılmış

Cianfrance, çekimler başlamadan hemen önce filmin "her kelimesini" yeniden yazması için senarist Darius Marder'ı işe aldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak 50 yaşındaki yönetmen Bir Yıldız Doğuyor'la (Star Is Born) tanınan ünlü aktörün yeni senaryoyu okuduğunda değişikliklerden pek memnun olmadığını da ekledi. 

Bradley Cooper, filmin yarısında Ryan Gosling'in canlandırdığı hırsızı öldüren polis memuru Avery'yi canlandırıyordu. 

Cianfrance, "Marder'a senaryoyu vermiştim, onun da bir sürü notu vardı ve ben de söylediklerinin çoğuna katılıyordum. Böylece çekimlere 6 hafta kala her kelimeyi yeniden yazdık" dedi. 

Bradley Cooper'a Babadan Oğula'nın yeni senaryosunun bir kopyasını verdiğimi ve ondan 'Kardeşim, sadece yeni taslağı okuduğumu bilmeni istiyorum ve ben yokum' diyen bir sesli mesaj aldığımı hatırlıyorum.

Cianfrance, bunun "çekmek için anlaşttıkları film olmadığını" iddia eden Cooper'ın hayal kırıklığına uğradığını anlattı.

"Son 5 dakikada ikna oldu"
 


Yönetmen, bu yıl Maestro'yla Oscar adaylıkları kazanan Cooper'ı ziyaret ederek fikrini değiştirmeye çalışmış.

'Gelip seninle konuşabilir miyim?' dedim. Montreal'e gittim, gece yarısından sabah 3.30'a kadar onunla uzun bir konuşma yaptım ve onu tekrar işe aldım. Sadece son 5 dakikada ikna oldu. Sanırım sadece yorulmuştu. Gidip yatmak istedi.

Prömiyerini Toronto Film Festivali'nda yapan 2012 yapımı suç draması Babadan Oğula'da başrollerdeki Gosling, Mendes ve Cooper'ın yanı sıra Ben Mendelsohn, Rose Byrne, Mahershala Ali, Bruce Greenwood ve Ray Liotta yer alıyordu.

Film sinema yazarlarından övgü dolu eleştiriler alırken IndieWire'dan Kevin Jagernauth, Babadan Oğula için "iddialı bir destan" yorumunu yapmıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU