Rusya: İsrail'in Suriye'ye saldırısı kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, “Suriye'ye yönelik benzer saldırgan eylemler, bu ülkenin egemenliğinin ve uluslararası hukukun temel standartlarının açık bir ihlali anlamına geliyor ve kesinlikle kabul edilemez” dedi

İsrail'in Şam'ın banliyölerini bombalaması / Fotoğraf: Reuters

İsrail’in dün Halep yakınlarında (kuzeyde) çeşitli bölgeleri hedef alan hava saldırılarında en az 42 Suriye askeri ve Lübnanlı Hizbullah savaşçısı öldü. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre saldırının ardından Rusya İsrail'in Suriye'deki saldırılarını kınadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransız Habar Ajansı’nın (AFP) haberine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, "Suriye'ye yönelik benzer saldırgan eylemler, bu ülkenin egemenliğinin ve uluslararası hukukun temel standartlarının açık bir ihlali anlamına geliyor ve kesinlikle kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Zaharova, bu eylemlerin "İsrail-Filistin çatışma bölgesindeki durumun ciddi şekilde kötüleşmesine ve son derece tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini" vurguladı.

İsrail, Suriye'nin kuzeyindeki Halep Valiliği'ne son dönemin kanlı saldırısını gerçekleştirdi ve Lübnan'daki Hizbullah grubunun önde gelen bir liderini öldürdüğünü açıklayarak, Gazze Şeridi'ndeki savaşa paralel olarak İran'a bağlı gruplara yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU