İsrail Suriye ve Lübnan'da Hizbullah'a yönelik takibini artırıyor

Halep'teki saldırılarda onlarca rejim ve Hizbullah gücü öldürüldü

Dün  şafak vakti Halep'e düzenlenen hava saldırılarının yol açtığı yıkım / Fotoğraf: Aleppo Now internet sitesi

İsrail'in, İran'ın Suriye'deki varlığını ve Hizbullah'ı ‘her yerde’ hedef alması eşi benzeri görülmemiş bir gerilime dönüştüb

Hizbullah, aralarında İsrail ordusunun Hizbullah'ın füze ve roket biriminin komutan yardımcısı olarak tanımladığı Ali Naim'in de bulunduğu yedi üyesinin öldüğünü açıklarken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant : “Hizbullah'ı vurmaktan onu takip etmeye geçtik. Beyrut, Baalbek, Sur, Sayda, Nebatiye ve hatta Şam gibi daha uzak yerlerde bulunduğu her yere ulaşacağız. Bize nerede ihtiyaç duyulursa orada faaliyet göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gallant, Halep Havaalanı yakınlarına düzenlenen ve 37 Suriye rejim gücü ile yedi Hizbullah militanının ölümüne yol açan saldırılardan İsrail'in sorumlu olduğunu ima etti.

Şarku’l Avsat’ın Ynet internet sitesinden aktardığı habere göre İsrail'in Halep Havaalanı’na düzenlediği hava saldırısı, havaalanı içindeki bir bölgede bulunan İran silahlarının ‘sevkiyatını’ hedef aldı. Sevkiyatın güdümlü füzeler, insansız hava araçları ve füzelerin isabet oranını arttıracak ekipmanlardan oluştuğu ve Hizbullah'ın İsrail'le olası bir topyekûn savaşa hazırlıklarının parçası olarak gönderildiği öne sürüldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail hava saldırılarının Halep Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki Cebrin bölgesinde Hizbullah'a ait bir füze deposunu ve yakınındaki eğitim merkezini vurduğunu duyurdu. SOHR tarafından yapılan açıklamada, saldırının ‘İsrail'in son üç yılda Suriye'ye düzenlediği en ölümcül saldırı’ olduğu belirtildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU