Yeni bilimkurgunun yönetmeninden itiraf: "O sahneyi kopyaladık"

Hasılat rekorları kıran film Oscar da kazanmıştı

Yeni İmparatorluk, 2021'de gösterime giren Godzilla vs. Kong'un devamı niteliğinde (Warner Bros)

Yönetmen Adam Wingard, hasılat rekorları kıran Godzilla Minus One'daki bir sahnenin Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk'ta (Godzilla x Kong: The New Empire) yapılan son dakika değişikliğine ilham verdiğini açıkladı. 

2024 yapımı film, insanlığın yeni keşfettiği mistik yeraltı dünyasının iki devi Kong ve Godzilla'nın, hem insanlığın hem de kendilerinin varlığını tehdit eden bir tehlikeye karşı birleşmesini anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin oyuncu kadrosunda Rebecca Hall, Dan Stevens ve Brian Tyree Henry yer alıyor. 

Yönetmen, yazar ve görsel efekt şefi Takashi Yamazaki'nin imzasını taşıyan Godzilla Minus One ise II. Dünya Savaşı sonrası toparlanmaya çalışan Japonya'da atom bombasının etkisiyle evrimleşmiş Godzilla'nın ortaya çıkmasının ardından yaşananları merkeze alıyor.

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk sinemalarda gösterime girmeye hazırlanırken yönetmen Wingard, Deadline'a konuştu ve Godzilla Minus One'ı izledikten sonra nasıl bir son dakika değişikliğine gittiğini anlattı. 

Yamazaki'nin filminin ilk fragmanlarında Godzilla'nın yerde tepindiği bir çekim yer alıyordu. Bunu izleyen 41 yaşındaki yönetmen, devam filminde kullandığı bir çekimle arasında benzerlikler gördü ve hemen görsel efekt editöründen bu sekansı kopyalamasını istedi. 

"İşte bunu yapmalıyız"

"Bu film post prodüksiyondayken Godzilla Minus One vardı, sanırım fragmanı yayınlanmıştı" diyen Amerikalı yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü: 

Henüz izlememiştim ama fragmanda Godzilla'nın ayağını yere vurduğu bir çekim vardı. Onun ağırlığı dünyayı yukarı doğru itiyor. Birkaç aydır üzerinde çalıştığımız, benzer açıdan bir çekimimiz vardı ama aynı etkiyi vermiyordu.

Adam Wingard, sözlerine "Godzilla Minus One'daki sahneyi gördüğüm an 'İşte bunu yapmalıyız' diye düşündüm" diyerek devam etti.

Telefonumu görsel efekt editörüme götürdüm, ona YouTube'daki fragmanı gösterdim ve 'Yapmamız gereken şey bu' dedim. Biz de onlara küçük bir saygı duruşu olarak çekimi kopyaladık. Kopya çektik.

Godzilla Minus One, En İyi Görsel Efekt dalında Akademi Ödülü'nün sahibi oldu.

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk ise 5 Nisan'da gösterime girecek. Godzilla Minus One'ın Türkiye'de gösterime girmesi beklenmiyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU