"Harry Potter çocuklar için mi?" tartışmasına serinin bir oyuncusu daha katıldı

Profesör Sprout'u canlandıran aktris, daha önce yetişkin hayranlarının coşkusunu hor görmüştü

(Instagram/@jessiecave)

Harry Potter yıldızlarından biri, Miriam Margolyes'in serinin yetişkin hayranlarının "büyümesi" gerektiği yönündeki sözlerine karşılık verdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film serisinde Profesör Pomona Sprout'u canlandıran 82 yaşındaki oyuncu, yakın zamanda verdiği iki röportajda, 24 yıllık film serisinin yetişkin hayranları için endişelendiğini çünkü "şimdiye kadar bunu aşmış olmaları gerektiğini" söylemişti.

Serinin 6., 7. ve 8. filmlerinde Ron Weasley'nin aşık olduğu Lavender Brown'ı canlandıran Jessie Cave, hafta sonu Paris'te düzenlenen Enter The Wizard World etkinliğinde açıklamaları "korkunç" diye nitelendirdi.

Oyuncu ve YouTuber, bir hayranın Margolyes'in yorumlarıyla ilgili sorusuna yanıt olarak bunun "utanç verici" olduğunu söyledi ve komedyenin sözlerinin ciddiye alınmasını beklemediğini umduğunu belirtti. 

Cave, "Açıkçası bu korkunç bir şey" dedi.

Onun bunu söylemesinden gerçekten hoşlanmadım. Harry Potter'ın başardığı şey gerçekten inanılmaz.

"Yaş almış ve hâlâ bağlarını koruyan bir hayran kitlesi yarattı. Bu, genç nesillere aktarıldı ve işte bu çok harika bir şey" diye ekledi.

Muhtemelen bunu anlamıyor ya da anlayamıyor. Bırakın öyle kalsın. Bence bu durum çok sıradışı.

Panelin bir parçası olarak filmlerde öğrenci Seamus Finnigan'ı canlandıran Devon Murray'le birlikte otururken Cave'in verdiği bu yanıt Potterhead'ler (Harry Potter hayranları çn.) tarafından alkışlarla karşılandı.

Etkinliğe katılan diğer yıldızlar arasında Ron Weasley'i canlandıran Rupert Grint ve Neville Longbottom'a hayat veren Matthew Lewis de vardı.

Önceki haftalarda Margolyes'in yorumları, yetişkin Harry Potter hayranlarının coşkusunu açıkça hor görerek tartışmaları artırmıştı. 

Margolyes, Yeni Zelanda'nın 1News kanalına verdiği röportajda, "25 yıl önceydi ve bence çocuklar içindi" demişti.

Cameo [kişiselleştirilmiş video mesajları] yapıyorum ve çiftler Harry Potter temalı bir düğün yapacaklarını söylüyor. Ben de 'Tanrım, gerdek gecesi nasıl olacak?' diye düşünüyorum.  Bunu tahmin edemiyorum bile. Harry Potter harika bir şey, ona minnettarım. Ama artık bitti. Benim düşüncem bu.

Call the Midwife'ın oyuncusu daha sonra ABC News Australia'ya verdiği röportajda, gençlerin ergenlik çağını atlattıktan sonra "Bunu unutup başka şeylere yönelme zamanının geldiğini" söylemişti. 

Margolyes, "Eğer ergenliğe girdiyseniz, o zaman bunu unutmanın zamanı gelmiştir. Bilirsiniz, başka şeylere yönelin" demişti.

Ben bunun sadece çocuklar için olduğunu düşünüyorum. Sonra hayatına devam etme zamanı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU