Filistin Dışişleri Bakanlığı: BMGK’nın acil ateşkes kararı ‘kalıcı ateşkes’ için geçerli bir temel oluşturuyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “BMGK’nın kararı bağlayıcıdır ve uygulanması zorunludur” ifadelerine yer verildi

Gazze’nin kuzeyinden yerinden edilmiş Filistinli bir kız, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah mülteci kampında İsrail bombardımanında yıkılan bir evin yakınında duruyor / Fotoğraf: AP

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) onaylanan, Gazze’de acil ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısının, ‘kalıcı ateşkesin’ sağlanması için geçerli bir temel oluşturduğunu belirterek, bu kararın derhal uygulanmasını talep etti.

Şarku’l Avsat’ın Arap Dünyası haber ajansından aktardığına göre bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada, “İsrail’in BMGK’nın kararına yönelik şiddetli eleştirilerinin, Netanyahu ve onun iktidardaki sağcı koalisyonundan temel direklerin, kötü niyetli ve ilan edilmemiş savaş hedeflerine yalnızca askeri araçlarla ulaşma konusundaki ısrarından başka bir anlamı yok” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada ayrıca, “BMGK’nın kararı, kalıcı ateşkese ulaşılması ve krizin tamamının siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi için geçerli bir temel teşkil ediyor. Bu karar bağlayıcıdır ve uygulanması zorunludur” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, bu kararın ‘içeriğinin boşaltılması amacıyla’ herhangi bir mekanizmanın devreye sokulmasının sonuçlarına karşı uyarıda bulunarak, kararın derhal uygulanmasını ve kararın yürürlükteki kısmıyla tamamen tutarlı olan bağlayıcı eylem mekanizmalarının uygulanmasını talep etti.

BMGK’da, Gazze’de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı dün kabul edildi.

BMGK’nın seçilmiş üyeleri tarafından sunulan ve Arap Grubu tarafından desteklenen karar tasarısı 14 ‘evet’ oyu ile kabul edilirken, ABD çekimser kaldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU