Bakırhan'dan Erdoğan'a 'muhataplık' yanıtı: Saraydaki uykundan uyan, muhatatabı da iradeyi de görürsün

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Iğdır mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "muhataplık" içeren açıklamalarına yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

 

Erdoğan'ın "Kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Parti yönetimi önce siyasi irade sahibi olduğunu ispatlamalı" ifadelerine dikkat çeken Bakırhan; "Saraydaki o uykundan uyan. Saray medyasının dışındaki medyaya bak. Muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Onların dengesini, şirazesini bozmaya devam edeceğiz" diyen Bakırhan, daha önce açıkladığı altı maddeye de vurgu yaparak, tekrarladı:

Ama ısrarla bir muhatap görmek istiyorsan sana söyleyelim. Savaş hazırlıklarını, halkları karşı karşıya getiren, kutuplaştıran bu zehirli dili terk et. Savaş bütçesini emekliye, yoksula, emekçiye ver. Toplumu kutuplaştırmaktan vazgeç. Toplum kutuplaştığı müddetçe sen böyle saray medyasından anca Türkiye’yi takip edebilirsin. Kürt’ün diline bilinmeyen dil deme Kürtçedir. Kürdün coğrafyasına teröristan deme, Kürdistan’dır orası. Kürdün dilini, kimliğini iradesini tanı. Eğer yerini öğrenmek istiyorsan, Newroz alanlarındaki milyonlardır.

En önemlisi, Türkiye’de barış olmasını istiyorsan, kardeşlik olmasını istiyorsan İmralı'daki mutlak tecridi kaldır. Hukuku işlet. Kürt halkının iradesine kayyım atadın yetmedi, cezaevine koydun yetmedi şimdi 31 Kürt yerleşim yerlerine kaçak seçmen taşıyarak Kürt halkının iradesini gasp etmeye çalışıyorsun. O zaman bu kaçak seçmenlerin gidip halkın iradesiyle oynamayacağının sözünü ver. O zaman muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün, halkı da görürsün.

Erdoğan'ın Türkiye’de ne olduğunun farkında olmadığını ileri süren Tuncer Bakırhan, sözlerini şöyle noktaladı:

Haksız sayılmaz. Sabah saray medyası, akşam saray medyası. İzlemiş olduğu kanallarda da Türkiye güllük, gülistanlık gösteriliyor. Biz diyoruz ki Sayın Erdoğan irade Newroz alanlarında, muhatap Newroz alanlarında. Kuvvet, kudret Newroz alanlarındaki Kürtler, Türkler, Araplar milyonlarca insanımızdır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU