Kral Abdulaziz Limanı’na yönelik yeni nakliye hizmeti, Suudi Arabistan’ı 6 bölgesel ve uluslararası limana bağlayacak

Suudi Arabistan, üç kıtayı birbirine bağlayan bir merkez olarak konumunu güçlendirmeyi hedefliyor

Yeni hizmet, deniz navigasyon ağının küresel nakliye hatlarıyla bağlantısını geliştirecek / Fotoğraf: Mawani web sitesi

Abu Dhabi Ports Group'un bir yan kuruluşu olan Safeen Company, Dammam’daki Kral Abdulaziz Limanı’na yeni bir nakliye hizmeti (UIG) ekledi.

Yeni hizmet, küresel ihracat ve ithalat hareketini artırmanın yanı sıra limanın altı bölgesel ve uluslararası limana bağlanması için çalışmalar yapılmasını öngörüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan Limanlar Otoritesi (Mawani) dün yaptığı açıklamaya göre, yeni nakliye hizmetiyle 3 bin 700 standart konteynere kadar kapasiteye sahip haftalık gemi hareketiyle altı liman Kral Abdulaziz Limanı’na bağlanacak.

Bu limanlar, Hindistan’daki Mundra, Kandla ve Nhava Sheva, Irak’taki Umm Kasr, Katar’daki Hamad, Abu Dhabi’deki Khalifa.

Mawani bu hizmet aracılığıyla, Ulusal Ulaştırma ve Lojistik Hizmetleri Stratejisi’nin hedefleri doğrultusunda, deniz seyrüsefer ağının uluslararası gemi hatlarıyla bağlantısını güçlendirmeyi, Suudi limanlarının rekabet gücünü artırmayı ve ülkenin Doğu ve Batı limanlarıyla olan bağlantılarını artırmayı amaçlıyor.

Ulusal Ulaştırma ve Lojistik Hizmetleri Stratejisi, ülkenin küresel bir lojistik merkez ve üç kıtayı birbirine bağlayan bir merkez olarak konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU