S&P, Suudi Arabistan'ın kredi notunu A/A-1, görünümü ise durağan olarak onayladı

Yayınlanan rapora göre, Suudi Arabistan’ın kredi notunu koruma kararı, ülkenin son yıllarda ekonomik ve sosyal reformları uygulama yönündeki tutarlı çabalarını yansıtıyor

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

ABD merkezli uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Suudi Arabistan’ın yerel ve yabancı para birimlerindeki kredi notunu durağan görünümle ‘A/A-1’ olarak onayladı.

S&P tarafından yayınlanan rapora göre, Suudi Arabistan’ın kredi notunu koruma kararı, ülkenin son yıllarda ekonomik ve sosyal reformları uygulama yönündeki tutarlı çabalarını yansıtıyor. Zira bu reformlar, petrol dışı sektörde sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesinde ve kamu mali gelirlerinin artırılmasında önemli bir rol oynayan yapısal iyileştirmelere yol açtı.

S&P, Suudi Arabistan'daki güçlü tüketim artışı ile petrol dışı sektörlerdeki ekonomik çeşitlendirme ve yatırımlardaki kayda değer büyümeye dayanarak, orta vadede 2024-2027 yılları arasında ortalama yüzde 3,3'lük bir gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) büyüme oranı öngördü.

S&P, Vizyon 2030 ve hizmet projelerinin inşasının, artan tüketici talebi ve Suudi işgücü piyasasında kadınların rolünün etkinleştirilmesiyle desteklenerek büyümesini beklediğini belirtti.

Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 çerçevesinde ekonomik ve sosyal dönüşüm programlarındaki kapsamlı çabalarına işaret eden S&P, 2030'dan önce Suudi Arabistan’ın hidrokarbon sektörüne olan bağımlılığından uzaklaşarak turizm gibi yeni alanlarla ekonomisini çeşitlendirmeye katkıda bulunacak yatırım projelerinde bir ivmeye tanık olmasını bekliyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU