Netanyahu: İsrail esir görüşmelerini sürdürürken Refah operasyonu da devam edecek

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada müzakerecilerle görüşmek için bir heyet gönderileceği de belirtildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: AP

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, Savaş Kabinesi’nin, esirleri serbest bırakması ve savaşın diğer hedeflerine ulaşması için Hamas üzerindeki baskıyı arttırmak amacıyla Refah kentinde bir operasyona devam etme kararı aldığını bildirdi.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada ayrıca, Hamas'ın son ateşkes önerisinin İsrail'in taleplerini karşılamamasına rağmen, kabul edilebilir bir anlaşmaya varmaya çalışmak üzere müzakerecilerle görüşmek için bir heyet gönderileceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Refah'ın bombalanması

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki kentin doğusunu boşaltma çağrısını yinelemesinin ardından dün akşam Refah'a yoğun hava saldırıları düzenledi.

AFP'nin Refah'taki muhabirinin bildirdiğine göre saldırılar yarım saat boyunca neredeyse aralıksız devam etti ve saat 22:00'den kısa bir süre önce sona erdi.

İsrail ordusu daha önce, Hamas'ın Mısır ve Katar tarafından sunulan ateşkes önerisini kabul ettiğini açıklamasının ardından, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğu mahallelerinde yaşayanlara ‘kara harekâtına’ hazırlık olarak bölgeyi boşaltmaları çağrısını yinelemişti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari dün yaptığı kısa bir basın toplantısında, “Bu akşam bölge sakinlerinden belirlediğimiz alanları boşaltmalarını istiyoruz” dedi ve ‘Refah'ın doğu mahallelerinden sakinlerin tahliyesinin başlamasının bölgede bir kara operasyonuna hazırlanmanın’ bir parçası olduğunu açıkladı. Gün boyunca savaş uçaklarının ‘kara operasyonuna’ hazırlık olarak bölgeyi bombaladığını da sözlerine ekleyen Hagari, uçakların Refah bölgesinde ‘terörist’ hedefler olarak tanımladıkları 50'den fazla hedefi bombaladıklarını bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU