Biden'ın spor ayakkabıları sosyal medyada gündem oldu: "Air Biden"

81 yaşındaki Biden toplum içinde birçok kez tökezledi, düştü ve düşmekten kıl payı kurtuldu

(Reuters)

ABD Başkanı Joe Biden, giyenin düşmesini önlemek için tasarlandığına inanılan "azami denge" spor ayakkabılarıyla görüntülendi. Biden'ın son moda tercihi sosyal medyada şaşkınlık yarattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Inside Edition'ın haberine göre Başkan kısa süre önce, Hoka ayakkabı markası tarafından tasarlanan "yaşam tarzı spor ayakkabılarıyla" Marine One'dan (ABD Başkanı'nı taşıyan hava aracının çağrı işareti -çn.) inerken görüldü.

Haberde, "Hoka Transport" ayakkabısının "şüphesiz harika denge" sağlayan "geniş bir tabana" sahip olduğu ve "yürürken veya doğa yürüyüşü yaparken azami konfor ve destek için tasarlandığı" belirtildi.

Başkanın takılma ve düşme geçmişi olsa da ayakkabı aynı zamanda "havada yürüme" hissiyle rahatlık gibi faydalarla da tanıtılıyor.

Ancak Biden'ın ayakkabı seçimi, yaşı ve bilişsel yeteneği üzerine süregelen endişeler nedeniyle sosyal medyada şaşkınlık yarattı. Yakın zamanda ABC News/Ipsos tarafından yapılan bir ankete göre Amerikalıların yüzde 86'sı Biden'ın bir dönem daha başkanlık yapmak için çok yaşlı olduğuna inanıyor.
 

Biden

Başkan Joe Biden "azami denge" spor ayakkabıları giyerken görüntülendi (AP)​​​​​​​


RNC Research cumartesi günü X'te yaptığı paylaşımda "Biden'la ilgilenenler onu yeni bir çift 'yaşam tarzı spor ayakkabı' giymeye zorluyor çünkü çok fazla tökezliyor" dedi.

Başka bir X kullanıcısıysa ayakkabıların "Air Biden'lar" olduğunu söylerek espri yaptı.

Üçüncü bir kişi, "Bacaklarımı mahveden bir sakatlık nedeniyle Hoka giymeye başladım. Gerçekten de çok iyi ayakkabılar. Yine de Başkan'ın bunları giydiğini görmek istemem" diye belirtti.

Geçen ay Biden'ın, kişinin ayağında sinir hasarına yol açan duyusal periferik nöropatiden muzdarip olduğu açıklanmıştı.
 

Ayakkabı

Bu ayakkabılar "yürüyüş veya doğa yürüyüşü sırasında azami konfor ve destek için tasarlanmış" (Inside Edition)​​​​​​​


​​​​​​​Teşhis, Başkan'ın kamuoyu önünde birçok kez tökezlemesi, düşmesi ve düşmekten kıl payı kurtulmasının ardından geldi.

Geçen ay Air Force One'a (ABD Başkanı'nı taşıyan uçak -çn.) binmek üzere merdivenleri tırmanırken neredeyse takla atıyordu. Başkan o zaman tırabzana tutunmayı başarmış ve merdivenleri çıkmaya öyle devam etmişti.

81 yaşındaki Biden'ın 2021'de Air Force One merdivenlerinden çıkarken birden fazla kez tökezlediğinin görülmesi, Beyaz Saray ekibini uçağa daha kısa merdivenler yerleştirmeye sevk etmişti.

New York Times'ın şubatta yayımladığı bir haberde de Gizli Servis'in artık Biden uçaktan indiğinde merdivenlerin sonuna bir ajan yerleştirdiği kaydedilmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU